Τουρκία: Διπλωματική αντεπίθεση ετοιμάζει η Αθήνα – Στη δεξίωση Μπάιντεν τα βλέμματα

Array

Στη δεξίωση που θα παραθέσει το βράδυ ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στους ηγέτες που μετέχουν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στρέφονται τα βλέμματα, καθώς θα δώσουν το παρών τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ταγίπ Ερντογάν. Κι αυτό αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μετά το συνεχές προκλητικό κρεσέντο της Άγκυρας.

Ένας διπλωματικός μαραθώνιος είναι σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη μετά την προπαγάνδα του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ενώπιον δεκάδων ηγετών από όλο τον κόσμο εκστόμισε ψέματα και ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός στις επαφές που θα έχει σήμερα με ξένους ηγέτες και όχι μόνο θα αποκαλύψει με στοιχεία τα fake news του Τούρκου Προέδρου αλλά και θα καταδείξει τις αλυτρωτικές διαθέσεις της γειτονικής μας χώρας.

Ήδη στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον ομόλογό του για την ακραία επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της που αμφισβητούν ελληνική κυριαρχία, υπογραμμίζοντας ότι υπονομεύουν την σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε λίγο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με επικεφαλής δυο εβραϊκών οργανώσεων στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ. Λίγο αργότερα θα συναντηθεί με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα. Να σημειώσουμε ότι με την Ιορδανία έχουμε παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις και συνεργασίες σε πολλά επίπεδα ειδικά στον τομέα της οικονομίας και της υγείας.

Ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Bloomberg και αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με τη Συντακτική του Ομάδα. Το μεσημέρι ώρα Νέας Υόρκης θα παρακαθίσει σε γεύμα με Ομογενειακές Οργανώσεις.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η δεξίωση την οποία θα παραθέσει στους ξένους ηγέτες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στον ίδιο χώρο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αποστολή: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος