Travel + Leisure: Η Σκόπελος ανάμεσα στα καλύτερα “μυστικά” νησιά του κόσμου

Το διάσημο περιοδικό Travel + Leisure συμπεριέλαβε τη Σκόπελο στη λίστα με τα “30 κορυφαία μυστικά νησιά στον κόσμο για όσους θέλουν να απολαύσουν τις απόλυτα απομονωμένες διακοπές.

Η λίστα του T + L περιλαμβάνει άγνωστα, μυστικά νησιά κρυμμένα σε όλο τον κόσμο: στο Βιετνάμ, την Ινδονησία, τη Σουηδία, τον Μαυρίκιο, τη Νικαράγουα, τη Σκωτία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Σκόπελος βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας για τα ειδυλλιακά της τοπία, τα γραφικά σοκάκια, τις ταβερνούλες με τις μπλε στέγες και το πλήθος Βυζαντινών εκκλησιών, όπως τονίζει η αρθρογράφος της λίστας του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού του κόσμου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το νησί επελέγη για την κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ «Mamma Mia» που εξακολουθεί το παγκόσμιο κοινό.

Την ίδια στιγμή, οι λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού στην Ευρώπη συστήνουν το ναυάγιο «Χριστόφορος» στη Σκόπελο, ως ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα σύγχρονα ναυάγια της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ο «Χριστόφορος» βυθίστηκε τον Οκτώβριο του 1983 στον κόλπο του Πανόρμου. Το πλοίο έφυγε από το λιμάνι του Βόλου με 2.600 τόνους σκυροδέματος με τελική κατεύθυνση την Αλγερία.

“Καταδύσεις, πεζοπορία, γάμοι, γαστρονομία και μοναστήρια είναι μερικά μόνο από τα σημεία του προορισμού που αναδεικνύουμε ως δήμος και που ταιριάζουν απόλυτα με τις νέες τάσεις της εποχής μας”, δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου.

Η επιτροπή τουρισμού του δήμου, λάνσαρε νέα τουριστική στρατηγική για τη Σκόπελο κι ένα νέο λογότυπο με το σύνθημα «Ένα κομμάτι της καρδιάς σας», με σκοπό να προσελκύσει ταξιδιώτες στην εποχή μετά τον Covid-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος