Πόρος: Ιδανικός προορισμός για διακοπές – Μια «ανάσα» μακριά από την Αθήνα (video)

Ο Πόρος, το καταπράσινο νησί του Αργοσαρωνικού, βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και αποτελεί αναμφισβήτητα έναν ιδανικό προορισμό για σαββατοκύριακο και ήσυχες διακοπές.

Η πόλη του Πόρου βρίσκεται στο ηφαιστιογενές νησάκι Σφαιρία και είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι. Πρόκειται για ένα νησί με πλούσια ιστορία η οποία αποτυπώνεται πλήρως σε κάθε στενό του. Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια του, ανακαλύπτεις πανέμορφα νεοκλασικά σπίτια, περιποιημένα μπαλκόνια γεμάτα λουλούδια και μικρά μαγαζάκια κάθε είδους.

Παραλίες στον Πόρο

Ο Πόρος διαθέτει αρκετές και εύκολα προσβάσιμες παραλίες. Οι περισσότερες βρίσκονται κατά μήκος της νότιας και δυτικής ακτής της Καλαυρίας. Σχεδόν όλες διαθέτουν πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα και προσφέρει φυσική σκιά στους παραθεριστές.

Μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Πόρου:

Ασκέλι

Πόρος: Ιδανικός προορισμός για διακοπές – Μια «ανάσα» μακριά από την Αθήνα (video)Η πιο μεγάλη και δημοφιλής παραλία του νησιού. Είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια, WC, γήπεδο beach volley, σχολή θαλάσσιου σκι, εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ, ταβέρνες και καφέ. Βρίσκεται κοντά στην πόλη, είναι αμμουδερή και διαθέτει ευκαλύπτους που προσφέρουν φυσική σκιά.

Βαγιωνιά

Πόρος: Ιδανικός προορισμός για διακοπές – Μια «ανάσα» μακριά από την Αθήνα (video)

Ένας γραφικός όρμος με γαλαζοπράσινα νερά, άμμο και βότσαλο. Η παραλία είναι αρκετά ήσυχη και οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και café snack bar.

Λιμανάκι της Αγάπης

Πόρος: Ιδανικός προορισμός για διακοπές – Μια «ανάσα» μακριά από την Αθήνα (video)

Η παραλία αυτή ξεχωρίζει για τα πανύψηλα πεύκα, τα καταγάλανα νερά και την χρυσή αμμουδιά που συνθέτει ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς.

Νεώριο

Πόρος: Ιδανικός προορισμός για διακοπές – Μια «ανάσα» μακριά από την Αθήνα (video)Πρόκειται για δύο όμορφες παραλίες, το Μικρό και το Μεγάλο Νεώριο. Έχουν άμμο και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και είναι οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες

Ρωσικός Ναύσταθμος

Πόρος: Ιδανικός προορισμός για διακοπές – Μια «ανάσα» μακριά από την Αθήνα (video)Ένας γοητευτικός όρμος με άμμο και πεντακάθαρα νερά. Στην παραλία βρίσκονται τα ερειπωμένα κτίρια του παλιού ρωσικού ναυστάθμου, που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.

Κανάλι

Πόρος: Ιδανικός προορισμός για διακοπές – Μια «ανάσα» μακριά από την Αθήνα (video)

Η πιο κοντινή παραλία στην πόλη του Πόρου, εύκολα προσβάσιμη και με τα πόδια. Είναι αμμουδερή, οργανωμένη και διαθέτει beach bar και ταβέρνες.

Μοναστήρι

Πόρος: Ιδανικός προορισμός για διακοπές – Μια «ανάσα» μακριά από την Αθήνα (video)Μια μικρή, ήσυχη και οργανωμένη παραλία με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά.

Καλυψώ

Πόρος: Ιδανικός προορισμός για διακοπές – Μια «ανάσα» μακριά από την Αθήνα (video)

Μια πανέμορφη παραλία με άμμο, καταγάλανα νερά και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος