Π. Τοκούζης (ΣΕΤΕ) στο Πρώτο: Υπάρχουν ακυρώσεις από το Ισραήλ – Πλήγμα για τον τουρισμό (audio)

Σύνοψη
  • Εάν αυτό συνεχιστεί, δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει και στη λοιπή αγορά, δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες

Οι ακυρώσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι αυτές τις οποίες περίμεναν τα ξενοδοχεία να έρθουν από το Ισραήλ, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Παναγιώτης Τοκούζης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή  «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου, για τις αναμενόμενες σύμφωνα με όσα είπε, επιπτώσεις στον τουρισμό, ο οποίος είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο προϊόν.

Η ευρωπαϊκή αγορά δεν έχει επηρεαστεί πάρα πολύ, από όπου η χώρα αντλεί τους περισσότερους επισκέπτες αλλά όσον αφορά τους τουρίστες που έρχονταν από το Ισραήλ σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, το πλήγμα είναι μεγάλο, προσέθεσε.

«Η αγορά του Ισραήλ είναι μία πάρα πολύ καλή αγορά. Είναι επισκέπτες οι οποίοι αγαπούν τη χώρα μας, επισκέπτονται συχνά τη χώρα μας και αφήνουν πολλά λεφτά όχι μόνο στα ξενοδοχεία, τα καταλύματα, αλλά σε όλο το φάσμα της τουριστικής αγοράς, από την αγορά έως και τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι είναι ένα πλήγμα για τον τουρισμό και ευελπιστούμε να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, διότι εάν αυτό συνεχιστεί, δεν ξέρουμε πώς θα προχωρήσει και τι επιπτώσεις θα έχει και στη λοιπή αγορά, δηλαδή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες. Είναι πράγματι πάρα πολύ δύσκολη η σεζόν» επισήμανε.

«Είναι πράγματι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί. Μην ξεχνάμε ότι η σεζόν δεν ήταν και τόσο καλή στο ξεκίνημά της. Γενικά σε όλη τη χώρα υπάρχει μια υποτονική κατάσταση όσον αφορά τον τουρισμό. Τώρα ξεκινάει να ανεβαίνει σιγά σιγά και καταλαβαίνετε πως όλος ο επιχειρηματικός κόσμος του τουρισμού αυτή τη στιγμή είναι προβληματισμένος για την εξέλιξη του πολέμου» τόνισε.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Πάντως, άμεσες επιπτώσεις από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες προς το παρόν δεν υπάρχουν και η ελπίδα του τουριστικού κλάδου είναι να τελειώσουν σύντομα οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, για να μην υπάρξουν και από εκεί απώλειες καθώς οτιδήποτε γίνεται στην ευρύτερη περιοχή επηρεάζει γενικά όλη την αγορά του τουρισμού.

Μιλώντας για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν και εξηγώντας πού δεν ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, ο κ. Τοκούζης σημείωσε ότι ο Μάιος ήτανε πολύ υποτονικός, ειδικά για τα μικρά καταλύματα.

«Τα μεγαλύτερα καταλύματα και οι αφίξεις πήγαιναν στα ίδια επίπεδα με τα περσινά. Αλλά τώρα πλέον τις τελευταίες 10 μέρες ξεκινάει σιγά σιγά να ανεβαίνει και περιμένουμε όλοι ότι θα είναι μία καλή σεζόν και αυτή, εάν δεν αλλάξουν τα σχέδια» προσέθεσε.

Παραδοσιακά η κορύφωση της σεζόν παραμένει τον Αύγουστο μιας και είναι ο μήνας που και ο Έλληνας περνάει τις διακοπές του αλλά και πολλές άλλες αγορές όπως η ιταλική αγορά, ωστόσο αναπτύσσεται μια τάση στους τουρίστες που φαίνεται να διαφέρει σε σχέση με τα προηγούμενα αρκετά χρόνια, να αναζητούν πιο ήσυχους και λιγότερο κοσμοπολίτικους προορισμούς.

«Πράγματι. Μην ξεχνάμε ότι οι παραδοσιακοί προορισμοί που υπάρχουν στη χώρα έχουν εξελιχθεί πλέον σε μαζικού τουρισμού περιοχές. Και καταλαβαίνετε πως η νέα τάση και ο επισκέπτης πλέον αναζητεί κάτι το διαφορετικό, κάτι το ήσυχο, κάτι το «παρθένο» και να μην έχει τόσο πολύ κόσμο. Δηλαδή θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε και μια αναθεώρηση και εμείς, να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, οι κλίνες σε κάποιες περιοχές. (…) Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι με την αύξηση των κλινών υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τα τελευταία 2-3 χρόνια, την έλλειψη προσωπικού. Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουν αυτά τα τελευταία 2-3 χρόνια οι επιχειρήσεις του κλάδου» είπε καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ