Ο HAPCO στην Παγκόσμια Ομάδα Εργασίας Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων

Η συνένωση οκτώ Εθνικών Ενώσεων -με τη συνεργασία της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (IAPCO*) για πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια-πραγματοποιείται με στόχο τη συνεργασία την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων, που σχετίζονται με τις επιπτώσεις τις πανδημίας και τις δράσεις για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης που βιώνει ο πλανήτης.

H Ένωση, με συντονιστές τον Martin Boyle, Διευθύνοντα Σύμβουλο της IAPCO και την Monica Freire, μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης, θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της κάθε χώρας προκειμένου να σχεδιάσει και να διανείμει κατευθυντήριες γραμμές για ασφαλείς πρακτικές στους επαγγελματίες διοργανωτές συνεδρίων (PCOs) παγκοσμίως.

Το 2019, Τα 135 μέλη της IAPCO πραγματοποίησαν πάνω από 21.000 συναντήσεις, εκδηλώσεις και συνέδρια σε όλο τον κόσμο, με εκτιμώμενο τζίρο που ξεπερνά τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.  Σημειώνεται ότι ο διεθνής φορέας πραγματοποιεί ήδη παγκόσμια έρευνα για της επιπτώσεις της πανδημίας στη Βιομηχανία Συνεδρίων, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σύντομα.

Η ταχύτατη προσαρμογή και εφαρμογή των διαδικτυακών συνεδρίων αναδεικνύει την ικανότητα του κλάδου να ανταποκρίνεται στις “προκλήσεις”- δυσκολίες (που σχετίζονται με την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε) σε σχέση και με τις ικανότητές για εξεύρεση λύσεων, με σκοπό τη διατήρηση της αξίας της επιστημονικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ωστόσο (παρά την καθοριστική συνδρομή της τεχνολογίας) οι αρμόδιοι τονίζουν -σε σχετική ανακοίνωσή τους- πως  τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δυναμική των “φυσικών” συνεδρίων, αλλά και τη ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος αυτή τη χρονική περίοδο. Ως εκ τούτου, επισημαίνουν την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (professional conference organisers) και κυβερνήσεων, ώστε να αποφασίζονται άμεσα δράσεις για την ασφαλή επανεκκίνηση αλλά και τη στοχευμένη προβολή του εθνικού συνεδριακού τουρισμού. Στόχος της ομάδας εργασίας είναι, μεταξύ άλλων, να αναδείξει τη σημαντική συμβολή του διεθνούς Συνεδριακού Τουρισμού στη διαδικασία ανάκαμψης από την κρίση, στον καιρό της πανδημίας.

Ένα πολυεθνικό μοντέλο για το κοινό καλό

«Σε δύσκολες εποχές όπως αυτές που διανύουμε, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, φορείς με παρόμοιους στόχους να ενώνονται για να προωθήσουν ένα πολυεθνικό μοντέλο για το κοινό καλό. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ηγεσία της IAPCO στη διεθνή σκηνή, παράλληλα με το σημαντικό έργο που επιτελείται σε εθνικό επίπεδο από τα μέλη της ομάδας εργασίας Global Task Force για να ενώσουμε τις φωνές μας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο  Martin Boyle, Διευθύνων Σύμβουλος της IAPCO.

«Οι κρίσεις είναι πάντα ευκαιρίες και για δυναμικές συνεργασίες και συνέργειες και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ευκαιρία που μας δίνεται, με την πρωτοβουλία της Διεθνούς ‘Ένωσης που μας εκπροσωπεί (IAPCO), να συμμετέχουμε σε αυτή την ομάδα εργασίας σε διεθνές επίπεδο. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη δυναμική του Συνεδριακού Τουρισμού, να καταγράψουμε τις απώλειες και να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα», επισημαίνει η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), κυρία Ρένα Τόλη.

O Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) στο πλαίσιο της διεθνούς ομάδας εργασίας (Global Task Force) είχε την ευκαιρία να προβάλλει τη μελέτη περίπτωσης (case study) της Ελλάδας στη «μάχη» κατά της πανδημίας, αλλά και την προβολή της χώρας για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Ο HAPCO εξακολουθεί να υποστηρίζει την Ελλάδα και να προτείνει τρόπους για την διεξαγωγή επιστημονικών, επιχειρηματικών και επαγγελματικών εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα η Διεθνής Ένωση Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων (IAPCO) ετοιμάζει εγκύκλιο με προτάσεις «ασφαλούς πρακτικής», βασισμένη στις εθνικές πρακτικές και δράσεις για την επόμενη μέρα.

Τα μέλη της διεθνούς ομάδας εργασίας της  IAPCO είναι:

  • O Σύνδεσμος Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων της Βρετανίας (Association of British Professional Conference Organisers -ABPCO)
  • O Σύνδεσμος Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων της Ιρλανδίας  (Association of Irish Professional Conference Organisers -AIPCO)
  • Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (Hellenic Association of Professional Congress Organisers -HAPCO)
  • O Σύνδεσμος Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων της Σρι Λάνκα (Sri Lanka Association of Professional Conference, Exhibition and Event Organisers -SLAPCEO)
  • O Σύνδεσμος Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων του Μεξικού και οι αντίστοιχοι φορείς της Ιταλίας της Αργεντινής και της Κορέας.

Διεθνής Ένωση Διοργανωτών Επαγγελματικών ΣυνεδρίωνIAPCO, έχει περισσότερα από 52 χρόνια ιστορίας, εκπροσωπεί σήμερα 137 Ενώσεις και περισσότερους από 9.700 διοργανωτές επαγγελματικών συνεδρίων από 39 χώρες.


Πηγή: Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων

Φωτό: HAPCO

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ