Ιταλία: «Greek Wine Day»- Όλο και νέους «οπαδούς» κερδίζει το ελληνικό κρασί στην Ιταλία

Το ελληνικό κρασί κερδίζει, συνεχώς, όλο και μεγαλύτερο έδαφος στην Ιταλία. Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε, στη Φλωρεντία, το Greek Wine Day: μια ημερήσια έκθεση αφιερωμένη στην προώθηση της ελληνικής παραγωγής κρασιού και στην οποία πήραν μέρος επαγγελματίες της ιταλικής οινοπαραγωγής, κάβες και εστιατόρια από την Τοσκάνη, σομελιέ, και ο καταξιωμένος σεφ Στέλιος Σάκαλης.

Παράλληλα, βραβεύθηκαν τρία ελληνικά κρασιά, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στην έκδοση του ιταλικού οδηγού I Vini del cuore (Τα Κρασιά της καρδιάς) η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει σε έντυπη έκδοση και στο διαδίκτυο.

Συνολικά, στο Greek Wine Day της Φλωρεντίας, το οποίο οργανώθηκε με την στήριξη της άμισθης προξένου της Ελλάδας στην πρωτεύουσα της Αναγέννησης, Πέγκυς Πετρακάκου, συμμετείχαν είκοσι ελληνικά οινοποιεία, από όλες, σχεδόν, τις περιοχές της χώρας μας: απ’ την Κρήτη μέχρι την Θράκη και απ’ την Αττική μέχρι την Κεφαλονιά.

«Η παγκόσμια αγορά γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική και η προβολή του ελληνικού κρασιού στην Ιταλία θα ανοίξει νέους δρόμους στον γαστρονομικό τουρισμό, προσελκύοντας λάτρεις και γνώστες και δημιουργώντας μια αναμφισβήτητη υπεραξία. Η προώθηση του Ελληνικού κρασιού είναι, πρώτα απ΄ όλα, πράξη αναγνώρισης μιας βαθιάς παράδοσης», τόνισε ο διοργανωτής της εκδήλωσης, Χάρης Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη φιλοξενία της συγκεκριμένης πρωτοβουλία εκφράστηκε μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλες πόλεις και είναι πολύ πιθανό, η επόμενη «Ελληνική Ημέρα Κρασιού» της Ιταλίας, να διοργανωθεί στο Μιλάνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος