Γ. Ρέτσος: Το υγειονομικό σκέλος είναι εκείνο που θα καθορίσει την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν

“Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει στα μάτια όλων μια χώρα ασφάλειας και φιλοξενίας. Με δεδομένο ότι η πανδημία συνεχίζεται, η πρόβλεψη για το μέλλον είναι παρακινδυνευμένη. Δεν υπάρχει λόγος σε αυτήν τη φάση να βάζουμε ποσοτικούς στόχους. Το υγειονομικό σκέλος είναι τελικά εκείνο που θα καθορίσει και την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ. Ρέτσος επεσήμανε ότι και φέτος στόχος είναι να λειτουργήσουμε με ασφάλεια για επισκέπτες, κατοίκους και εργαζόμενους και να προστατεύσουμε το brand της χώρας.

“Όλοι γνωρίζουμε τη συμβολή του τουρισμού στην εθνική οικονομία, στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή”, σημείωσε ο κ. Ρέτσος και υπενθύμισε την προσφορά του τουρισμού στη δεκαετία της υγειονομικής κρίσης και στην προσπάθεια της χώρας να ανακάμψει από εδώ και στο εξής, προσθέτοντας ότι θα είμαστε και πάλι πρωταγωνιστές της ανάκαμψης.

“Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία εμβολιασμών αλλά και από τη δική μας προσωπική, υπεύθυνη στάση” κατέληξε ο κ. Ρέτσος τονίζοντας ότι “έχουμε γερά θεμέλια, βαθιές ρίζες, αποθέματα δύναμης και γνώσης που μας επιτρέπουν να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με ελπίδα και ασφάλεια”.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος