Ένθετο Τουρισμός: Θρησκευτικός τουρισμός στην Καστοριά – Ένας εναλλακτικός τρόπος ανάπτυξης

«Βυζαντινή Καστοριά». Αυτός είναι ο τίτλος του 3ήμερου Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, με στόχο την ανάδειξη του Θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή, μιας και η πόλη διαθέτει σημαντικό αριθμό σπουδαίων θρησκευτικών και βυζαντινών μνημείων.

Είναι πλέον δεδομένο, πως ο θρησκευτικός – προσκυνηματικός τουρισμός γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. Πρόκειται για μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που μπορεί να προσφέρει άμεσα σημαντικά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη για τον τόπο. Το σχετικό ρεπορτάζ που παρουσιάζεται στο ένθετο για τον τουρισμό είναι της Σοφίας Ζουζέλη.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ του ΕΡΤNEWS:

Βελβεντό: Τουριστικός προορισμός χειμώνα-καλοκαίρι

Το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας επιχειρεί να βάλει ο δήμος Βελβεντού. Με βασικά όπλα τη φυσική ομορφιά των δυτικών Πιερίων, την παράδοση και τη γαστρονομία, ο δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης φιλοδοξεί να δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία, περνώντας από τη μονοκαλλιέργεια της αγροτικής παραγωγής στη συνδυαστική ανάπτυξη με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι για παράδειγμα και ο μαθητικός τουρισμός. Το ρεπορτάζ που παρουσιάζεταιστο ένθετο γιατον τουρισμό είναι της Δέσποινας Αμαραντίδου.

Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου, ένα παραδοσιακό χωριό κόσμημα

Όσοι γνωρίζουν καλά το Πήλιο μιλούν την απαράμιλλη ομορφιά του συγκεκριμένου χωριού. Για χρόνια αποτελούσε ένα κρυφό διαμάντι του τόπου. Όμως σήμερα, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες το ανακαλύπτουν ως προορισμό και το εκθειάζουν ως ένα από τα πιο γραφικά και φιλόξενα μέρη της πατρίδας μας. Είναι ο  Άγιος Λαυρέντιος, o παραδοσιακός οικισμός, μόλις 20 χιλιόμετρα από τον Βόλο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος