Ένθετο Τουρισμός: Η Ρόδος ως βιώσιμο τουριστικό μοντέλο

Παρουσιάστηκε στη Ρόδο η στρατηγική και το σχέδιο υλοποίησης της παγκόσμιας πρωτοβουλίας μετασχηματισμού του νησιού σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό.

Tο The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination είναι μια δημιουργική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI, που φιλοδοξεί να φέρει το νησί στη νέα εποχή και σχεδιάζει ένα Ολιστικό Βιώσιμο Επιχειρηματικό Μοντέλο για τους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Χατζής Χατζηευθυμίου, μίλησαν στην κάμερα του ΕΡΤNEWS για τη φιλόδοξη αυτή συνεργασία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον Τουρισμό

Η παλαιότερη και μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα επέστρεψε μετά από 3 χρόνια απουσίας. Το πατρινό καρναβάλι είναι θεσμός. Η πόλη έχει γεμίσει ζωή, μουσική και χρώματα και η πληρότητα στα καταλύματα άγγιξε το 100%. Έτοιμοι δηλώνουν όλοι οι τοπικοί φορείς να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες.

Ο «χορός των γέρων», το έθιμο της «τράτας» και ο μυσταγωγικός χορός στα σοκάκια. Πρόκειται για την Σκυριανή Αποκριά, η οποία αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως το φυσικό περιβάλλον, η πολιτιστική παράδοση του τόπου και η φιλοξενία μπορούν να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν και πόλο προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος