Αυξάνεται η τουριστική κίνηση στην Κρήτη – Ξεπέρασαν τα νούμερα του 2019 οι αφίξεις

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων της Κρήτης για την τουριστική κίνηση στο νησί και τους επόμενους δυο μήνες, παρά το γεγονός πως από σήμερα ισχύουν οι νέες περιοριστικές ταξιδιωτικές οδηγίες για τους Γερμανούς τουρίστες.

Όπως είναι γνωστό από σήμερα, οι Γερμανοί που επιστρέφουν στη χώρα τους, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 10 ημερών, συνοδευόμενοι από τεστ PCR, κάτι που δημιουργεί φόβο, πως ίσως προκαλέσει ανάσχεση του τουριστικού κύματος από τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Κρήτης.

Αυξάνεται η τουριστική κίνηση στην Κρήτη – Ξεπέρασαν τα νούμερα του 2019 οι αφίξεις

Ωστόσο όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, δεν φαίνεται να επηρεάζει το κύμα των κρατήσεων προς το νησί, που εξακολουθεί να είναι μεγάλο. “Έχουμε λίγες ακυρώσεις τουλάχιστον προς στιγμή και φαίνεται να μην επηρεάζεται άμεσα. Αυτό πλήττει εκείνους που κάνουν οικογενειακές διακοπές, έχουν μικρά παιδιά, αλλά ευτυχώς για μας, οι Γερμανοί τουρίστες αυτού του κομματιού έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις διακοπές τους στην Ελλάδα καθώς σε λίγες μέρες ξεκινάνε τα σχολεία”. Ο ίδιος εκτιμά- μιλώντας και με εκπροσώπους μεγάλων tour operator της Γερμανίας – πως δεν θα επηρεαστεί η κατάσταση και η ροή θα συνεχιστεί κανονικά. “Ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης θα είναι δυο πολύ καλοί μήνες, ενώ οι τουριστικές πτήσεις, εκτός πανδημικού απροόπτου θα συνεχιστούν ως τα μέσα Νοεμβρίου στην Κρήτη”.

Αυξάνεται η τουριστική κίνηση στην Κρήτη – Ξεπέρασαν τα νούμερα του 2019 οι αφίξεις

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης επισημαίνει πως μέσα στον Αύγουστο υπήρχαν μέρες που ξεπέρασαν σε κίνηση στην Κρήτη ακόμα και τη χρονιά- ρεκόρ του 2019, ενώ συνολικά η εκτίμηση, αν και ακόμα δεν ήρθε η ώρα του ταμείου, φαίνεται να ξεπερνά το στόχο του 50% των εσόδων της προπέρσινης χρονιάς.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρυωτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος