Τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Λ. Πετρούνια δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έγινε σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας, προκειμένου να τον συγχαρεί για το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, το οποίο διεξήχθη στη Γλασκώβη.

Τον Έλληνα γυμναστή συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κοντονής δεν έκανε δηλώσεις και αποχώρησε, ενώ πρώτος μίλησε ο προπονητής του αθλητή Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό για μας που ο Πρόεδρος δεν μας ξεχνά μετά από κάθε επιτυχία και μας προσκαλεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Αυτό σημαίνει ότι είναι ενημερωμένος πάνω στα αθλητικά θέματα. Μας έδωσε ξανά την υπόσχεση ότι η Πολιτεία δεν θα ξεχάσει τους αθλητές όταν τελειώσουν την αθλητική τους σταδιοδρομία και αυτό είναι αρκετά σημαντικό, γιατί συνηθίζεται στη χώρα μας να μην έχουμε μακρά μνήμη. Και η ηθική επιβράβευση είναι για μας πολύ σημαντική, γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες στον αθλητισμό, ερασιτεχνικό αθλητισμό κάνουμε και θεωρώ ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια».

Ο Λ. Πετρούνιας από την πλευρά του, εμφανώς χαρούμενος από τη υποδοχή του Προέδρου, τόνισε: «Η συνάντηση πήγε πολύ καλά. Είμαι ευχαριστημένος που είπαμε πολλά πράγματα σε μια εποικοδομητική συζήτηση και βέβαια είναι μεγάλη μου τιμή που με προσκάλεσε εδώ. Είμαι σίγουρος ότι κάτι θα γίνει ώστε η Πολιτεία μελλοντικά να μην ξεχνά τους αθλητές που πρόσφεραν στον τόπο μας. Το έθεσε ο Πρόεδρος παλαιότερα το έθεσε και τώρα, δεν το ξεχνά, το έχει στο μυαλό του και πιστεύω ότι με μία συντονισμένη ομαδική προσπάθεια, από τον κ. Κοντονή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Τώρα έχω μπροστά μου ξεκούραση και σε δέκα ημέρες θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά προπονήσεις».

Ο κ. Βασιλειάδης δεν θέλησε να μιλήσει, εκτιμώντας ότι η μέρα ανήκει στον Λευτέρη Πετρούνια και στον προπονητή του, ενώ σε σχετική ερώτηση για την έκτακτη χρηματοδότηση 250.000 ευρώ προς την ΕΓΟ (από την περιστολή των δαπανών και της σπατάλης στο υφυπουργείο Αθλητισμού προέκυψε συνολικά ποσό πάνω από 2 εκατ. ευρώ που θα μοιραστεί σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες), εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί θα μπορέσει το ποσό αυτό να διατεθεί σε μεγάλες υποχρεώσεις και να εξοφληθούν προμηθευτές, να αγοραστεί νέο αθλητικό υλικό κλπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος