Το «ύστατο χαίρε» στον Σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη (video)

Με τον εθνικό ύμνο, πυροβολισμούς στον αέρα και με χειροκροτήματα η τελευταία πράξη του δράματος - «Είσαι ο ήρωας μας», φώναξε ο αδερφός του σμηναγού Τσιτλακίδη στην κηδεία του

Βουβός ήταν ο πόνος στην κηδεία του Σμηναγού, Στάθη Τσιτλακίδη, του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, στη γενέτειρά του στο χωριό Γρανίτης του Νευροκοπίου.

Οι γονείς, τα αδέρφια, η σύντροφος του και ολόκληρη η χώρα αποχαιρέτησαν τον Σμηναγό, που τιμητικά κηδεύτηκε με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου. 

Τραγικές φιγούρες ήταν η μητέρα του που ψέλλιζε κοιτώντας τον ουρανό αλλά και ο αδερφός του που στον επικήδειο του συντετριμμένος, ανέφερε πως «δεν λυπούμαστε αλλά χαιρόμαστε για την προσφορά σου στην Ελλάδα».

«Πάντα ήσουν ένας ήρωας. Βγήκε από σπλάχνα ανθρώπινα. Σήμερα τιμούμε τη θέληση και την αμέριστη προσπάθεια να καταφέρει κάποιος αυτό που θέλει με οποιονδήποτε κόστος. Σήμερα δεν πρόκειται να λυπηθούμε, θα χαρούμε για όλα αυτά που έχεις προσφέρει όχι μόνο την οικογένειά σου, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα απανταχού. Στάθη και Μάριε σας αγαπούμε και θα σας τιμούμε. Αθάνατοι!» είπε στον επικήδειο ο αδελφός του Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

«Στον ήρωά μου», έγραφε το στεφάνι της συντρόφου του Σμηναγού, με την οποία ετοιμάζονταν να παντρευτούν.

Η Μαρία με την φωτογραφία του συντρόφου της, λίγο αργότερα κατέρρευσε πάνω από τον τάφο του.

«Η μοίρα δε σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου επάνω στα ατσάλινα φτερά σου. Σου έκοψε εντελώς πρόωρα το νήμα της ζωής και σε άρπαξε από κοντά μας αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην οικογένειά σου και στις τάξεις τις πολεμικής αεροπορίας. Γι’ αυτό σήμερα φιλούμε και πενθούμε τη λεβεντιά που τάφηκε, τον άνθρωπο, τον γιο, τον φίλο τον πραγματικό που έφυγε γι’ αυτό το αιώνιο ταξίδι» ανέφερε στον επικήδειο συμμαθητής του στη σχολή Ικάρων.

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού μοίρασε μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα στον κόσμο, αφού σε λίγο καιρό το ζευγάρι επρόκειτο να παντρευτεί. 

Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Όπως και στον Υποσμηναγό Μάριο -Μιχαήλ Τουρούτσικα έτσι και στην Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη αποδοθηκε τιμητικά ο ανώτατος βαθμός του αντιπτεράρχου.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Τασούλα Κρητικού, Λία Χριστάρα, Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος