Μεταφορά δύο λιονταριών και μιας τίγρης από το τελωνείο Προμαχώνα

Έλεγχος των αρχών στο τελωνείο Προμαχώνα αποκάλυψε τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews, ένα αναπάντεχο φορτίο, καθώς σε κλειστό φορτηγό εντοπίστηκαν δύο… λιοντάρια και μια τίγρης.

Τα τρία αιλουροειδή εισήλθαν στη χώρα χθες στις 5.30 το πρωί μέσω τον Προμαχώνα από τη Σλοβενία σύμφωνα με τα ιατρικά τους έγγραφα. Οι υπάλληλοι που έκαναν τους απαιτούμενους ελέγχους, διαπίστωσαν ότι τα έγγραφα μεταφοράς ήταν νόμιμα και άφησαν το φορτηγό να φύγει. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για μεταφορά τους σε ελληνικό νησί κάτι το οποίο τελικά δεν επιβεβαιώθηκε καθώς στα συνοδευτικά χαρτιά δεν υπάρχει υποχρέωση αναγραφής του προορισμού.

Όπως ήταν αναμενόμενο το απαράδεκτο θέαμα των αιλουροειδών, κλεισμένων σε μικρά κλουβιά, εμφανώς ακατάλληλα για το μέγεθός τους, αλλά και το γεγονός ότι είναι πολύ αυστηρή η ευρωπαϊκή νομοθεσία περί άγριας ζωής και την προστασία της, προκάλεσε αντιδράσεις φιλόζωων, με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη να ζητά ακόμα και παρέμβαση εισαγγελέα για να διακριβωθεί τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία ζώα τελικά έφυγαν εκτός Ελλάδας από το τελωνείο των Ευζώνων, όπου οι υπάλληλοι έκαναν τους απαιτούμενους ελέγχους, διαπίστωσαν ότι τα έγγραφα μεταφοράς ήταν νόμιμα και συνέχισαν το ταξίδι προς Αλβανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος