Το «τελευταίο αντίο» στον Ζάχο Χατζηφωτίου είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι

Array

«Έζησα όπως ήθελα», είναι η φράση που θέλησε να αναγράφεται στον οικογενειακό του τάφο, ο Ζάχος Χατζηφωτίου, ο οποίος κηδεύτηκε σήμερα, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Συγγενείς, φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα είπαν το «ύστατο χαίρε» στον δημοσιογράφο και συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.

Πολεμιστής, γόης, αιρετικός, ο τελευταίος bon vivant της Παλαιάς Αθήνας απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών. Πολέμησε σε τρία μέτωπα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν γέννημα μιας εποχής μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών αναταράξεων και αλλαγών, μάρτυρας μια εποχής πείνας και στερήσεων μεν αλλά και μιας ζωής γεμάτη με φλερτ, διασημότητες και υπερβολή.

«Αν είναι μια εικόνα που θέλω να κρατήσω από τον πνευματώδη, αυτοσαρκαστικό Ζάχο Χατζηφωτίου, είναι μια μέρα που είχαμε ραντεβού στην Αθηναϊκή Λέσχη για να γευματίσουμε και είχε απεργία. “Εγώ” μου λέει “δεν φοβήθηκα το Τομπρούκ, το Ελ Αλαμέιν και το Ρίμινι, θα φοβηθώ μια διαδήλωση;”» δήλωσε ο εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης.

Από την πλευρά του ο σχεδιαστής μόδας Μάκης Τσέλιος δήλωσε ότι «ένας αγαπημένος φίλος έφυγε. Έζησε όπως ήθελε κι όπως του άρεσε και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Το «τελευταίο αντίο» στον Ζάχο Χατζηφωτίου είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σχετικό Άρθρο: Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος