Το σπίτι του η θάλασσα εδώ και 6 χρόνια – Ιστιοπλόος από την Κρήτη κάνει τον γύρo του κόσμου (video)

Array

Τα τελευταία 6 χρόνια ταξιδεύει ο κρητικός ιστιοπλόος Κλεάνθης Αναστασάκης με το ιστιοπλοϊκό του. Ξεκίνησε από την Κρήτη και έφτασε σε Δυτική Αφρική, Ευρώπη, Καραϊβική, Αυστραλία, Ινδικό Ωκεανό, Σουέζ για να καταλήξει και πάλι στο νησί του με συντροφιά την πορτογαλέζα σύντροφό του.

Ο Κλεάνθης Αναστασάκης μίλησε στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ για το ταξίδι αυτό και την εμπειρία του. Για να συντηρήσουν το σκάφος κάνουν πολλές δουλειές ο ίδιος και η σύντροφος του. Συνήθως πιάνουν δουλειές είτε ως σερβιτόροι είτε ως εργάτες ώστε να μαζέψουν χρήματα και να συνεχίσουν τα ταξίδια τους.

Σε ερώτηση πως βλέπει τον εαυτό του σε 5 χρόνια από τώρα, απαντά: «με μεταλλικό σκάφος είτε αλουμινένιο είτε σιδερένιο στην Ανταρκτική».

Η χώρα που τον έχει εντυπωσιάσει όπως είπε είναι η Γουινέα Μπισσάου της Δυτικής Αφρικής που έχει ένα σύμπλεγμα 89 νησιών με 10 χιλιάδες κατοίκους.

Σχετικά με τις δυσχερείς συνθήκες που αντιμετώπισαν αυτά τα 6 χρόνια ανέφερε πως όταν πέρασαν τον Ινδικό Ωκεανό με 48 μέρες ταξίδι έμειναν για 2 βδομάδες χωρίς φαγητό λόγω λάθους υπολογισμού.

Αυτή την στιγμή, η σύντροφός του βρίσκεται στην Ελβετία για 3 μήνες ώστε να μαζέψουν χρήματα για το ταξίδι τους στην Παταγονία.

Τέλος,ο Κλεάνθης Αναστασάκης έκανε το πρώτο του ταξίδι στα 18 του χρόνια και όταν βρέθηκε στην Καραϊβική  γνώρισε τα μέλη πληρώματος ενός  άλλου ιστιοπλοϊκού που ταξίδευε και έμεινε μαζί τους για 25 μέρες. Η γνωριμία αυτή αποτέλεσε έναυσμα για να ξεκινήσει τα ταξίδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος