Το «σπίτι των κάκτων» στο Καπανδρίτι – Τα μυστικά της ευημερίας τους από τον ειδικό του είδους (video)

Αμέτρητοι κάκτοι και παχύφυτα όλων των ειδών, από δεκάδες χώρες του κόσμου ευδοκιμούν σε ένα ξεχωριστό φυτώριο, στο Καπανδρίτι. Για τις σπάνιες ποικιλίες που αναπαράγει μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Αχιλλέας Πουλημένος.

«Εδώ θα βρείτε κάκτους σε πολλά μεγέθη με τα οποία μπορείτε να κάνετε κατασκευές στον κήπο ή το μπαλκόνι σας», δήλωσε ο κ. Πουλημένος αναφερόμενος στους κάκτους και τα παχύφυτα. Μια κατηγορία φυτών χωρίς ιδιαίτερες καλλιεργητικές απαιτήσεις και ανάγκη για νερό. Με καταγωγή κυρίως από την Κεντρική και Νότια Αμερική στο φυτώριο μπορεί να βρει κανείς ότι ποθήσει.

Οι ειδικοί στους κάκτους

Το όνομα Πουλημένος είναι συνυφασμένο στην Ελλάδα με τους κάκτους. Το 1945 ο Νεοπτόλεμος Πουλημένος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το είδος. Ακολούθησε ο γιός του, Αριστείδης που ανέπτυξε την επιχείρηση και πλέον, το φυτώριο έχει περάσει στους απογόνους, τον Αχιλλέα, την Κωνσταντίνα και την Κατερίνα που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση.

Πώς τους διατηρούμε

Οι κάκτοι είναι πολύ ανθεκτικοί αλλά έχουν κι αυτοί τις απαιτήσεις τους. Η πιο σημαντική είναι το χώμα να στεγνώνει το πολύ σε 2-3 μέρες δηλαδή να μη συγκρατεί νερό. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να προμηθευόμαστε χώμα κατάλληλο για κάκτους και να ποτίζουμε περίπου ανά 15-20 ημέρες. Το χειμώνα, εάν το φυτό βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο τότε του επαρκεί η υγρασία του περιβάλλοντος και δεν χρειάζονται πότισμα

Πληροφορίες: Φυτώριο «Πουλημένος», Συράκου 14, Καπανδρίτι, τηλέφωνο: Τ/22950 52200-103.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος