Έρχονται ανατιμήσεις στο ψωμί – Ο πρόεδρος των αρτοποιών εξηγεί στην ΕΡΤ που οφείλονται οι αυξήσεις (video)

Στα ύψη έχει ανέβει τον τελευταίο καιρό η τιμή πώλησης του ψωμιού, ενός βασικού αγαθού που δεν πρέπει λείπει καθημερινά από κανένα σπίτι. Για το θέμα των ανατιμήσεων μίλησε στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Μούσιος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών.

«Από τις αρχές του χρόνου άρχισαν να φαίνονται κάποιες ανατιμήσεις σε όλες τις πρώτες ύλες που φτάνουν το 30%. Το χειρότερο από όλα είναι η ηλεκτρική ενέργεια», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο πρόεδρος των Αρτοποιών.

«Το τελευταίο εικοσαήμερο αυτό που συμβαίνει με τους λογαριασμούς του ρεύματος με τους παρόχους είναι μια καθαρή ληστεία εναντίον όλων που χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια», επισήμανε ο κ. Μούσιος, ο οποίος από τον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ περιέγραψε το χρονικό της αύξησης της κιλοβατώρας, η οποία σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ανατιμήσεις, υποχρέωσε τους αρτοποιούς να μετακυλήσουν την αύξηση στους καταναλωτές.

Στο 1,20 € έφτασε το καρβέλι στον Βόλο

«Η τιμή του ψωμιού και κάθε προϊόντος διαμορφώνεται ελεύθερα με ευθύνη του παραγωγού. Δεν μπορεί κανείς να καθορίσει την τιμή, ούτε το κράτος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών αναφορικά με τις διαμαρτυρίες του κόσμου ότι η τιμή του κιλού, στον Βόλο, αλλά και σε άλλες περιοχές είναι ιδιαίτερα υψηλή.

«Τις προηγούμενες ημέρες ξεκινήσαν σιγά-σιγά οι ανατιμήσεις» εξήγησε ο κ. Μούσιος ο οποίος δεν παρέλειψε να πει ότι οι Έλληνες τρώνε συγκριτικά με πολλές ευρωπαϊκές χώρες», παρότι η Eurostat αναφέρει ότι είμαστε στη δωδέκατη θέση, όσον αφορά, την ακρίβεια στο ψωμί. «Η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat συγκρίνουν τις τιμές των σούπερ μάρκετ και όχι των αρτοποιιών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες».

Σύμφωνα με τον κ. Μούσιο η τιμή του κιλού στα σούπερ μάρκετ είναι 4,40 €/κιλό, όταν στα αρτοποιεία κυμαίνεται στα 2,20€/κιλό. «Εμείς σαν ομοσπονδία δύο φορές το χρόνο κάνουμε τιμοληψίες στα αρτοποιεία. Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος