Το πρώτο πούλμαν για Ουκρανία ξεκίνησε απο το κέντρο της Αθήνας – Ουκρανοί σπεύδουν στην πρεσβεία για να επιστρέψουν (video)

Το μεσημέρι ξεκίνησε το πρώτο τουριστικό λεωφορείο από το Μεταξουργείο για την Ουκρανία, ναυλωμένο από την Ουκρανική Κοινότητα

Έξω από την  Ουκρανική  πρεσβεία στην Φιλοθέη σήμερα ο κόσμος είναι λιγότερος απ’ ότι εχθές  όμως αρκετοί, Ουκρανοί  πολίτες που μένουν στη χώρα μας προσήλθαν στην πρεσβεία, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει στα χωριά τους, στα μέρη που έχουν συγγενείς και φίλους.

Υπάρχουν ωστόσο και άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν στην Ουκρανία, αν και μένουν 20 και 25 χρόνια στην Ελλάδα. Ζητούν να πάνε κοντά στους δικούς τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Κάποιοι από αυτούς θέλουν να επιστρέψουν για να μπούνε στις  λίστες των εθελοντών ώστε να καταταγούν στο στρατό  και να πολεμήσουν. Είναι πολλοί  αυτοί οι νέοι άνθρωποι σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ουκρανικής  Κοινότητας.

Για το λόγο αυτό ναυλώνονται τουριστικά λεωφορεία από την κοινότητα εδώ καθώς ο μοναδικός τρόπος για να ταξιδέψει κανείς στην Ουκρανία είναι οδικώς.

Στη χώρα μας όμως υπάρχουν και  δεκάδες τουρίστες που θέλουν να επιστρέψουν και βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία καθώς δεν  ξέρουν τι συμβαίνει δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, θέλουν να γυρίσουν στις οικογένειες τους και απευθύνονται στην πρεσβεία προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να ταξιδέψουν.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος