Το πρώτο ελληνικό ρούμι είναι γεγονός

Πέντε γυναίκες στη Γενισέα Ξάνθης επένδυσαν το κομπόδεμα που κρατούσαν για τα γεράματά τους, προκειμένου να φέρουν ξανά στο προσκήνιο το ζαχαροκάλαμο και να το αφήσουν προίκα στον τόπο και τα παιδιά τους.


Σύστησαν Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και πέρα από τα προϊόντα με πετιμέζι που παρασκεύασαν, αποφάσισαν σε συνεργασία με εταιρεία αποσταγμάτων από την Θεσσαλονίκη να κάνουν πραγματικότητα ένα ακόμη όνειρό τους.

Το πρώτο ελληνικό ρούμι. Όπως λένε, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γευτεί κάνεις, γιατί παράγεται με πολύ αγάπη, από μοναδική πρώτη ύλη.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Παραγωγή βιοκαυσίμων από ενεργειακά φυτά:

Ραχοκοκαλιά των ακριτικών νομών της Βόρειας Ελλάδας αποτελούν τα ενεργειακά φυτά. Πολλοί αγρότες έχουν στραφεί σε αυτά γιατί θεωρείται συμφέρουσα η καλλιέργεια τους. Δεν θέλουν πολύ λίπανση και νερό και οι αποδόσεις τους όπως λένε, είναι πολύ καλές.

Από άστεγος… κτηνοτρόφος:


Γνωρίζουμε έναν 59χρονο που η ζωή του τα έφερε όλα δύσκολα και βρήκε τελικά διέξοδο στον πρωτογενή τομέα. Έμεινε χωρίς δουλειά, στο δρόμο, άστεγος  και φιλοξενήθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο αστέγων του δήμου Αθηναίων.

Άδραξε όμως την ευκαιρία που του πρόσφερε το ΚΥΑΔΑ και η ομάδα παραγώγων “PROUD FARM” και έκανε μια νέα αρχή, ως κτηνοτρόφος, στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης. 

Η  επανένταξη των αστέγων στην κοινωνία είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και αρκετοί είναι οι φιλοξενούμενοί του, που δείχνουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος