Σε προεκλογικό πυρετό τα κομματικά επιτελεία – Οι περιοδείες του πρωθυπουργού

Στον πολιτικό «επιταχυντή» εισέρχονται οι προεκλογικές στρατηγικές κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, με το πέρας της εορταστικής περιόδου.
Η προβολή των πεπραγμένων της κυβέρνησης από το 2019 μέχρι και σήμερα μετατρέπεται σε ένα από τα κλειδιά της «γαλάζιας» προεκλογικής εκστρατείας. Στοιχείο που αποτυπώνεται και στον εκτενή απολογισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τα μέτρα στήριξης του 2022, με ειδική αναφορά, μεταξύ άλλων στο «πρώτο ένσημο», την διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, την ψηφιακή κάρτα εργασίας, το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και την εκκαθάριση συνόλου εκκρεμών κύριων συντάξεων.

«Το 2022 ξεκίνησε και η εισαγωγή της ανταποδοτικότητας στις επικουρικές συντάξεις, η δημιουργία δηλαδή του «ατομικού κουμπαρά» για κάθε νέο ασφαλισμένο που εισέρχεται στην αγορά εργασίας από το 2022 και μετά […] Παράλληλα, μέσω του «Ελλάδα 2.0», ξεκίνησε το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζόμενων και ανέργων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Συνολικά έχει προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ και αφορά την κατάρτιση 500.000 πολιτών σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες», σημειώνει ο πρωθυπουργός σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook.

Ειδική αναφορά από τον κ. Μητσοτάκη στις αλλαγές στην εκπαίδευση, αλλά και στις πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας:

«Αυξήσαμε τα επιχειρησιακά γραφεία ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομίας, εντάξαμε τα προγράμματα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, κάναμε αυστηρότερες τις ποινές στον ποινικό κώδικα, θέσαμε σε εφαρμογή ένα χρήσιμο εργαλείο εκτίμησης επικινδυνότητας, το panic button, την εργασιακή και νομική υποστήριξη των θυμάτων αλλά και το σχέδιο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των ανηλίκων».

Ισχυρή εντολή για μία δεύτερη τετραετία είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας, με το βλέμμα στις κάλπες.

«Μετά τον Απρίλιο, οι στιγμές είναι εκλογικές […] Δυστυχώς άλλοι χώροι που θα μπορούσαν να έχουν μία πολιτική γειτνίαση στον προγραμματικό λόγο μας δεν έχουν την αντίστοιχη διαβουλευτική διάθεση και μιλώ πρωτίστως για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ άρα αυτό το οποίο εμείς λέμε, ισχυρή Νέα Δημοκρατία εγγυάται ισχυρή χώρα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Έμφαση στην ανάδειξη της κυβερνητικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο διάστημα, διατηρώντας στο επίκεντρο τον όρο «Δικαιοσύνη». Ταυτόχρονα στην πορεία προς την κάλπη θα ασκεί δριμύτατη κριτική προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίο καταλογίζει προσωπικές ευθύνες, για ακρίβεια, υποκλοπές, και συγκάλυψη αδιαφανών πρακτικών από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ.

«Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι θα διευκολύνει από την πρώτη από την κάλπη της απλής αναλογικής μία βιώσιμη κυβέρνηση που μπορεί να …. τον κόσμο και να δώσει απαντήσεις», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης.

«Εμείς πιστεύουμε στις συνεργασίες, που είναι προϊόν προγραμματικού διαλόγου», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δια του Δημήτρη Μάντζου.

«Εμείς θέλουμε σταθερότητα, αλλά όχι στασιμότητα. Παλεύουμε με το δικό μας προγραμματικό λόγο να ανατάξουμε τη ζημιά και το πλήγμα στη νέα γενιά, στη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους που προκλήθηκε και επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ», είπε στο Action 24 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας…ωφέλησε τους μεγάλο βιομήχανους τους εφοπλιστές τους μεγαλοξενοδόχους […[ Είχε και χορηγό η κυβέρνηση σε όλα αυτά τα μέτρα που πήρε και ο καλύτερος χορηγός της ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στο Open ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Η ΝΔ συνεχίζει να θεωρεί ότι οι εκλογές είναι «εργαλείο» των κομματικών της σκοπιμοτήτων, σημειώνει η Ελληνική Λύση.

Τις επόμενες ημέρες θα «τρέξει» ο νέος κύκλος περιοδειών των πολιτικών αρχηγών σε Αττική και περιφέρεια.

Οι περιοδείες, η στρατηγική και οι στόχοι του πρωθυπουργού

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται ότι θα επισκεφθεί την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, ενώ όσο θα τρέχει ο προεκλογικός μαραθώνιος θα ακολουθήσουν νέες περιοδείες τόσο στην Αττική, όσο και στην περιφέρεια. Όπως, στα Ιωάννινα, την Κοζάνη και την Λάρισα.

Στόχος των περιοδειών, αλλά και της «γαλάζιας» στρατηγικής, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη είναι η προβολή του έργου της τετραετίας 2019-2023, αλλά και η επικοινωνία του προγράμματος για την επόμενη τετραετία.

Όπως σχολιάζουν στελέχη, την πρώτη τετραετία στόχοι ήταν η ανάπτυξη και η μείωση των φορολογικών βαρών για όλους τους πολίτες. Στη δεύτερη τετραετία στόχοι είναι η αύξηση των μισθών, αλλά και τα ζητήματα της κοινωνικής ατζέντας. Η Υγεία, η νέα γενιά, ο εκσυγχρονισμός του κράτους και η πράσινη ανάπτυξη…

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος