Το καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων δίνει αγάπη σε δεκάδες αδέσποτα ζώα – Γνωρίστε τα από κοντά (video)

«Το καταφύγιο του Σωκράτη», ένας όμορφος και λειτουργικός χώρος προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων, χωρητικότητας 90 θέσεων, με άπλετο χώρο προαυλισμού και σύγχρονο, ώστε τα αδέσποτα να ζουν σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες λειτουργεί στον Βοτανικό.

Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία μίλησε στην ΕΡΤ η Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για τα ζώα, αναφέροντας ότι φιλοξενούν περίπου 85 – 90 ζώα στο καταφύγιο.

«Στόχος μας είναι να περνάνε όσο καλύτερα γίνεται. Το κλουβί δεν είναι ο ιδανικός χώρος για να περνάει ένα ζώο, αλλά είναι ανάγκη» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Όπως δήλωσε η κ. Αβραμίδου στο καταφύγιο απασχολούνται έξι εργαζόμενοι, τόσο για την καθαριότητα, όσο και για την κοινωνικοποίηση των σκύλων, καθώς και αρκετοί εθελοντές που αγαπούν τα ζώα.

Το καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων δίνει αγάπη σε δεκάδες αδέσποτα ζώα – Γνωρίστε τα από κοντά (video)
Στην ιστοσελίδα animalcityofathens.gr ο κόσμος μπορεί να δει όλα τα ζώα του Καταφυγίου που διατίθενται προς υιοθεσία, μαζί με τα βασικά στοιχεία τους.

«Κάθε Κυριάκη, 12.00 – 14.00 μπορεί να έρθει όποιος θέλει για να γνωρίσει τα ζώα από κοντά. Αν δει κάποιο ζώο που του αρέσει και σε συννενοηση με τον εκπαιδευτή μπορεί να υιοθετήσει ένα κατοικίδιο. Θέλουμε όταν πάει ένα ζώο σε ένα σπίτι να μείνει εκεί και να μην επιστρέψει στο καταφύγιο. Θέλουμε να είναι ευτυχισμένο τόσο το ζώο όσο και οι άνθρωποι», ανέφερε η εκπρόσωπος του Δήμου.

Και όπως αποκάλυψε, αυτή την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου οι δημότες των Αθηνών μπορούν να δουν τα ζώα που δίνονται για υιοθεσία στην Πλατεία Δεξαμενής, στο Κολωνάκι.

«Πολλές φορές βλέπει κάποιος ένα ζώο στη φωτογραφία, του αρέσει, αλλά όταν έρθει και μιλήσει με τον εκπαιδευτή αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να μην ταιριάζει στον τρόπο ζωής του, να μην έχει τον κατάλληλο χρόνο να διαθέσει για τη φροντίδα του. Εάν ένας ενδιαφερόμενος καταλήξει στο ότι επιθυμεί να υιοθετήσει ένα σκυλάκι, θα επισκεφτεί το καταφύγιο δύο με τρεις φορές ακόμη, ώστε να παρακολουθήσει πώς αυτό συμπεριφέρεται, να το βγάλει βόλτα, να εξοικειωθεί ο σκύλος, αλλά και ο άνθρωπος και εάν όλα κυλήσουν ομαλά, υπογράφεται το συμβόλαιο υιοθεσίας», επισήμανε η κ. Αβραμίδου

Ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων του Δήμου Αθηναίων ονομάστηκε «Το καταφύγιο του Σωκράτη» στη μνήμη ενός από τους πιο εμβληματικούς αδέσποτους σκύλους του κέντρου της Αθήνας που έχασε τη ζωή του σε ένα τραγικό δυστύχημα.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τ/2103239201-2, https://animalscityofathens.gr

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος