To doodle της Google για την 25η Mαρτίου

Την επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 τιμάει η Google μέσα από ένα doodle που αποτυπώνει την γαλανόλευκη σημαία.

«Η Ελλάδα τιμά την επέτειο με παρελάσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις και επισκέψεις σε μνημεία. Οι εορτασμοί προσελκύουν χιλιάδες θεατές, που αργότερα απολαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα όπως ο μπακαλιάρος συνοδευόμενος από έναν πουρέ σκόρδου και πατάτας, που ονομάζεται σκορδαλιά», εξηγεί η Google στους χρήστες της σε όλο τον πλανήτη και γράφει στα ελληνικά: Ζήτω η 25η Μαρτίου!, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Google.

Ο απανταχού ελληνισμός τιμά σήμερα τους προγόνους του, που άρχισαν την επανάσταση το 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό, για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι στην πατρίδα μας. Παράλληλα τιμά την Ορθόδοξη πίστη του, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού. Η 25η Μαρτίου είναι και θρησκευτική εορτή καθώς η εκκλησία μας τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Tι είναι όμως το doodle; Ουσιαστικά πρόκειται για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στο λογότυπο της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο από το 1998 η Google γιορτάζει αργίες, επετείους και τον βίο διάσημων καλλιτεχνών, πρωτοπόρων και επιστημόνων.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το Google doodle

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος