Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, την Εαρινή Ισημερία και την Αφγανική Πρωτοχρονιά γιορτάζει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στο Κέντρο Μετεγκατάστασης του Σχιστού, με μια παράσταση των «Κλόουν δίχως σύνορα», που έρχονται από τη Σουηδία για να προσφέρουν στιγμές διασκέδασης και χαράς στα προσφυγάκια.

Παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις του που αφορούν την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, το «Δίκτυο» διοργανώνει αποστολές στο Σχιστό μία φορά την εβδομάδα, με ομάδες εθελοντών και αξιοποιεί  με οργανωμένο τρόπο τα υλικά που συγκεντρώνει καθημερινά από  τα μέλη,  τους φίλους και τις  σχολικές κοινότητες.

Δημητριακά, γάλατα, σοκολάτες, μπάρες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, σύκα, κράκερς, τσάι, μήλα, πορτοκάλια,  χυμούς, παιχνίδια, πακέτα χαρτί, μαρκαδόρους, στυλό, τετράδια, πάνες,  μωρομάντιλα, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, χαρτομάντιλα και κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια.

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΡατσισμούΗ μικρή ιστορία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού ξεκίνησε την άνοιξη του 2000 από μια μικρή παρέα φίλων εκπαιδευτικών, συγγραφέων, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων, όταν ένα τυχαίο περιστατικό κακοποίησης ενός ανηλίκου τους ευαισθητοποίησε και αναζητήσαν τον τρόπο να παρέμβουν. Ψάχνοντας για πληροφόρηση ήρθαν σε πρώτη επαφή με την έννοια των δικαιωμάτων του παιδιού και έμαθαν για τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, που έχει υπογράψει η Ελλάδα από το 1992.

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο τηλέφωνο 210.8846.590 (9.30 π.μ.-7 μ.μ.).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος