Το χρονικό 2 ετών πανδημίας – Λοιμωξιολόγος αφηγείται στην ΕΡΤ τις συνθήκες και τη νέα πραγματικότητα για τους υγειονομικούς (video)

Για τις συνθήκες με την πανδημία, την πίεση και τη νέα πραγματικότητα των υγειονομικών μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» η παθολόγος – λοιμωξιολόγος Καρολίνα Ακινόσογλου.

«Δεν νομίζω ότι κανένας υγειονομικός δεν περίμενε τι θα μας περίμενε δύο χρόνια μετά, ήταν κάτι δύσκολο. Δυναμώσαμε μέσα από αυτό και γνωρίσαμε ξανά τον εαυτό μας και τους διπλανούς μας», είπε μεταξύ άλλων η κ. Ακινόσογλου.

Ερωτηθείσα για το αν φοβήθηκε με αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι υπήρξε υγειονομικός που να μην ένιωσε το ανθρώπινο συναίσθημα της ανασφάλειας, ωστόσο έχουμε ένα χρέος παραπάνω απέναντι στους ασθενείς μας».

Σε ότι έχει να κάνει το σήμερα και τις συνθήκες στο νοσοκομείο του Ρίου όπου εδρεύει, μίλησε για μια κατάσταση που δεν διαφέρει από όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία ανά τη χώρα, ωστόσο έκανε λόγο για μια εικόνα καλύτερη από αυτήν που συναντάται στα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας.

Για τους υγειονομικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ενημέρωση ξανά και ξανά. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Είναι κάτι στενάχωρο για επαγγελματίες Υγείας».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος