Τις πληγές της από τις πυρκαγιές μετρά η Ηλεία – Μικρές εστίες σε Κρυονέρι, Λάσδικα, Μηλιές και Δούκα

Τις πληγές τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές μετρούν οι κάτοικοι, στην Ηλεία, από όπου πέρασε ο πύρινος εφιάλτης, αφήνοντας πίσω στάχτες και αποκαΐδια. Μάχη με διάσπαρτες εστίες ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές.

Σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν νέες αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά γύρω από τις περιοχές Κρυονέρι, Λάσδικα, Μηλιές και Δούκας υπάρχουν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα, διότι καίνε μικρές εστίες φωτιάς.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, «αναμένονται στην Ηλεία 187 πυροσβέστες από τη Γερμανία με 37 οχήματα, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην Αρχαία Ολυμπία και θα επιχειρήσουν στις περιοχές Κρυονέρι και Λάσδικα».

Στην Ηλεία θα βρεθεί σήμερα μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Την πυρόπληκτη Ηλεία θα επισκεφθεί αύριο και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ.

Ευρεία σύσκεψη με οικονομικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης και του νομού, συγκάλεσε την Τετάρτη ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, με κύριο θέμα την συλλογική οργανωμένη δράση διεκδικήσεων και απαιτήσεων για την ανασυγκρότηση του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος