Την Παρασκευή οι αποφάσεις για τη Μύκονο (video)

Στη σύσκεψη της Παρασκευής και εφόσον ανάψει το πράσινο φως βάσει της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού, αναμένεται να αποφασιστεί άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εδώ και τέσσερις ημέρες στο νησί των ανέμων. Αν η εικόνα σταθεροποίησης των κρουσμάτων στη Μύκονο συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες, τότε είναι πολύ πιθανό από την ερχόμενη Δευτέρα να επιστρέψει η μουσική σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια αλλά και να αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μία τη νύχτα, που ισχύει σήμερα.

Τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο στη Μύκονο, δείχνουν να «φρενάρουν» τη διασπορά του ιού. Οι επιχειρηματίες ανυπομονούν για την επάνοδο στην κανονικότητα, ώστε να περιορίσουν τις απώλειές τους.

Ο Υπουργός Τουρισμού επανέλαβε σήμερα ότι η Μύκονος δεν καταγράφει απώλειες τουριστών.

«Στη Μύκονο δεν έχουμε ακυρώσεις, 1% είναι αυτή τη στιγμή οι ακυρώσεις» τόνισε ο υπ. Τουρισμού,  Χάρης Θεοχάρης. Πρόσθεσε ότι «έχουμε ρωτήσει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του νησιού και έχουμε καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα».

Από τις 15 Ιουλίου, οπότε και άνοιξε και πάλι η βρετανική αγορά για την Ελλάδα, οι Βρετανοί δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και την Κέρκυρα.

«Τα περισσότερα από τα ελληνικά νησιά δείχνουν μια χαρά και προσπαθήσαμε να διαλέξουμε ξενοδοχεία που είσαι απομονωμένος, ώστε να μη χρειάζεται να βγούμε έξω, αν δε νιώθουμε ασφαλείς» λένε τουρίστες στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι από την κίνηση στο Καστελλόριζο μέχρι στιγμής.

H ξενοδόχος Αμαλία Γαβριηλίδου αναφέρει: «Covid Free ναι, είμαστε το πρώτο νησί που εμβολιάστηκε τον Ιανουάριο, δεν έχουμε μέχρι τώρα κανένα κρούσμα, όλα καλά.

«Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν μια δύσκολη εξίσωση, αλλά τα πράγματα έχουν αρχίσει να στρώνουν» λέει ο αντιδήμαρχος του Καστελόριζου, Στράτος Αμύγδαλος.

Οι περισσότεροι τουρίστες από το εξωτερικό ταξιδεύουν στη χώρα μας με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Αριστείδης Μιαούλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος