Την Παρασκευή 24ωρη απεργία των διανομέων – Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας (video)

Με το σύνθημα «δεν είμαστε αριθμοί, αλλά άνθρωποι», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό πραγματοποίησε 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη. Εκατοντάδες ταχυδιανομείς πραγματοποίησαν μοτοπορεία από το Πεδίον του Άρεως προς το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια προς τα γραφεία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διανομής τροφίμων, με αφορμή την υπόθεση της μετατροπής συμβάσεων που επιχείρησε να κάνει η εν λόγω εταιρεία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων από τα γραφεία της εταιρείας, γεγονός που δημιούργησε αρχικά μία μικρή ένταση, χωρίς να δοθεί περαιτέρω έκταση, καθώς υπήρξε ενημέρωση πως η διοίκηση της εταιρείας δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και συγκεκριμένα δύο σωματείων, του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου. Μετά τη συνάντηση αυτή, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση και αποφασίστηκε να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις με νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωσή του, επισήμανε ότι «ο νέος νόμος προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους». Σύμφωνα με το υπουργείο, 500 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας θα δημιουργηθούν από διεθνή αλυσίδα διανομής φαγητού έως το τέλος του 2021.

«Ένα ποτάμι αξιοπρέπειας πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων. Οι αόρατοι εργαζόμενοι έγιναν ορατοί» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Έχω δεσμευθεί για την άμεση κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόσθεσε: «ωστόσο, επειδή η κυβέρνηση μπροστά στον πανικό της και τη γενική κατακραυγή ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν ευθύνεται ο νόμος της γι` αυτή την αθλιότητα, την προκαλώ να αποδείξει στην πράξη όσα λέει και να υπερψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρουμε στη Βουλή, η οποία και θα διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι».

Τη στήριξή του στον αγώνα των διανομέων εξέφρασε το ΚΚΕ, το οποίο επανακαταθέτει στη Βουλή την πρόταση νόμου για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος