Την Κυριακή 19 Μαρτίου διεξάγεται η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.), το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς αλλογενείς.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών: «Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 61 εξεταστικά κέντρα, εκ των οποίων τα 6 είναι ειδικά εξεταστικά κέντρα που θα συσταθούν σε 11 πόλεις και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, τη Ρόδο, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, την Τρίπολη, την Χαλκίδα και τη Μυτιλήνη.
Αίτηση συμμετοχής έχουν υποβάλει συνολικά 4798 υποψήφιοι.
Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με τη χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης θεμάτων (ΣΑΜ) του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που διασφαλίζει την ακεραιότητα της διαδικασίας, υπέρ της οποίας είχαν γνωμοδοτήσει μετά την τελευταία εξεταστική διαδικασία τόσο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας όσο και ο Συνήγορος του Πολίτη.
Εξάλλου, αναφορικά με ενστάσεις που είχαν τεθεί από κόμματα της Αριστεράς σχετικά με τις εισοδηματικές προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί για την αίτηση Ιθαγένειας, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δικαιώνει την επιλογή του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη να θεσπίσει οικονομικά κριτήρια καθώς αναγνωρίζει ότι μέσω αυτών διακριβώνεται ότι ο αιτών πληροί τα κριτήρια οικονομικής ένταξης και συνεπώς έχει εξασφαλίσει ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης, χωρίς να επιβαρύνει την ελληνική κοινωνία, στο πλαίσιο διαφύλαξης του δημοσίου συμφέροντος».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος