Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

Array

Παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης έξω από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 11:30πμ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία. Επίσης καλούν σε συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου για την Αθήνα στις 10:30πμ στα Προπύλαια, προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ 10πμ στον πεζόδρομο της Κοραή (στ. μετρό Πανεπιστήμιο) και την ίδια ώρα στον Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Κανένας χρόνιος πάσχοντας-ανάπηρος χωρίς αναγκαία φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα.
Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να τα εξασφαλίσει δωρεάν και για όλους! Χωρίς εξαιρέσεις, πλαφόν και αποκλεισμούς. Για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι υπάρχει μηδενική συμμετοχή για τους χρόνιους πάσχοντες και τα ΑΜΕΑ! Ξέρουμε καλά, αφορά περιορισμένες περιπτώσεις αυτό που λένε κύρια νόσο. Όμως όταν το σύστημα υγείας είναι χωρίς προσωπικό και πρέπει να κάνεις μια εξέταση, μια θεραπεία σήμερα και σου κλείνουν ραντεβού μετά από 6 μήνες ή 1 χρόνο τότε η οικογένειά σου αναγκάζεται να κάνει το παν, να βρει λεφτά, να πληρώσει για να πας στα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων ή στον ιδιωτικό τομέα. Όποιος δεν έχει να πληρώσει, το πληρώνει και με τη ζωή του. Άλλωστε μέσα στην πανδημία όλα αποκαλύφθηκαν.

Οι ανασφάλιστοι σε δεινή θέση.
Ούτε τεχνολογικά βοηθήματα δικαιούνται, ούτε κάποια κάλυψη του ΕΟΠΥΥ στον ιδιωτικό τομέα και γυρνάνε από φαρμακείο σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για να βρουν τα φάρμακά τους, αν τα βρουν.
Τα παιδιά με διαβήτη και άλλες παθήσεις δεν δικαιούνται αντλίες νέας τεχνολογίας αλλά ούτε και παλιάς αντιμετωπίζοντας τεράστιους κινδύνους.
Οι νεφροπαθείς στις εφημερίες γυρνάνε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να βρουν ελεύθερο μηχάνημα για να κάνουν αιμοκάθαρση ενώ οι κινητικά ανάπηροι δε δικαιούνται ούτε αμαξίδιο αλλά ούτε και πατερίτσα.

Έχουμε πείρα. Χρόνια τώρα με δεκάδες αποφάσεις όλες οι κυβερνήσεις έβαλαν συμμετοχή στις εξετάσεις, θεραπείες, έβγαλαν φάρμακα κ.ά. από τη συνταγογράφηση, έκοψαν θεραπείες από παιδιά με αναπηρία, ενώ η απόφαση για τα παιδιά με διαβήτη του καλοκαιριού απέδειξε αυτό που λέμε από καιρό ότι θέλουν να πετάξουν τους χρόνιους πάσχοντες, τα παιδιά με διαβήτη, τους ανάπηρους έξω από τη δωρεάν παροχή ακριβών σύγχρονων θεραπευτικών μέσων, βοηθήματα νέας τεχνολογίας στη λογική του ενός ελάχιστου πακέτου παροχών. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει κάτι καλύτερο να πληρώσει από την τσέπη του.
Με τους αγώνες μας τους έχουμε κόψει τη φόρα, έχουμε ακυρώσει, περιορίσει μέτρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος