Την αυτοκτονία ενός 28χρονου άντρα, ο οποίος έκανε γνωστή την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του, μέσω μιας ιστοσελίδας διαδικτυακού στοιχήματος, απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης ενημερώθηκε, μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT», από τον διαχειριστή ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, ότι χρήστης της ιστοσελίδας ήθελε να αυτοκτονήσει.
Ακολούθησε, άμεσα, επικοινωνία με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας, γνωστοποιήθηκαν στους υπεύθυνους της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη και στη συνέχεια, στελέχη της υπηρεσίας έκαναν αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα για τον εντοπισμό του νεαρού άντρα. Τελικά ενημερώθηκε το οικείο αστυνομικό τμήμα για τον εντοπισμό του ατόμου. Όπως προέκυψε, επρόκειτο για 28χρονο άντρα, του οποίου η σωματική ακεραιότητα διασφαλίστηκε άμεσα. Το προανακριτικό υλικό της υπόθεσης θα υποβληθεί αρμοδίως.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος