Τους πραγματικούς παραλήπτες του φορτίου με τα εκατομμύρια οπιούχα χάπια που κατασχέθηκε στον Πειραιά, προσπαθεί να εντοπίσει το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με ξένες εταιρείες. Ως τη σημαντικότερη κατάσχεση οπιούχων ναρκωτικών δισκίων στην ελληνική επικράτεια με εθνικό και διεθνές αντίκτυπο, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, την αποκάλυψη από το ΣΔΟΕ μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, τονίζοντας ότι «αποτελεί απάντηση σε όσους σχεδίαζαν τη διάλυση του ΣΔΟΕ, εξυπηρετώντας πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, όχι όμως τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου».
Ακολούθησε τιμητική βράβευση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ από τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Λουκάς Δανάμπασης εξήγησε ότι “σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών εντοπίστηκε κοντέινερ από την Ινδία με τελικό προορισμό την Λιβύη και ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά για να μεταφορτωθεί”.
Όπως είπε, οι Αρχές προχώρησαν στη δέσμευσή του μετά από παρακολούθηση πολλών ημερών. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εταιρίες αποστολής και παραλαβής είχαν προηγούμενες εμπλοκές σε ύποπτες μεταφορές και ιδιαίτερα η εταιρία της Λιβύης που έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-1, Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης
Σχετική είδηση:Πλήγμα στο καρτέλ ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 26 εκατ. οπιούχα χάπια
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος