Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην 85η ΔΕΘ (video)

Η αύξηση βασικού του μισθού, η ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και η στήριξη κοινωνικού κράτους είναι το τρίπτυχο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη μέρα. Στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, θα παρουσιάσει «μια ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση για μια διαφορετική πορεία της χώρας, στην κατεύθυνση υπεράσπισης της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Η παρέμβασή θα κινηθεί σε δύο άξονες:

«Ο πρώτος είναι η κριτική στη σημερινή κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , στα εργασιακά νομοθετεί υπέρ του ΣΕΒ και όχι των εργαζομένων, στην κοινωνική ασφάλιση υπέρ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και όχι των συνταξιούχων, στην παιδεία νομοθετεί υπέρ των κολεγίων και όχι των μαθητών, ακόμα και στη δημόσια υγεία η πολιτική του είναι υπέρ των ιδιωτικών κλινικών και όχι του δημόσιου αγαθού της υγείας».

Ο δεύτερος άξονας θα αφορά: «τη ρύθμιση και διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία, την αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου ισχυρής προστασίας της εργασίας και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ3, για «πρόγραμμα-κοροϊδία στους νέους», όταν «τα 1.200 ευρώ για στήριξη της απασχόλησης των νέων που ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, αποδείχτηκε τελικά ότι θα είναι 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος