Τι θα διερευνήσει η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Τα βήματα

Η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων καλείται να δώσει απαντήσεις, αν διερευνήσει τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Τα μέλη της Επιτροπής Θα παραδώσουν το πόρισμα για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στον Υπουργό και θα δημοσιοποιηθεί. Στόχος να είναι έτοιμο στο συντομότερο δυνατό χρόνο

Στη συνέχεια, θα οριστεί ένα σχέδιο για την κατανομή των αρμοδιοτήτων και θα κληθούν τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες, ειδικοί στα σιδηροδρομικά ατυχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολιτικό επίπεδο υπήρξε επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί με την παρούσα επιτροπή, η θέση τους είναι ότι ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να είναι ελεγκτής.

Επικοινωνία όμως υπήρξε και με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Ο εκπρόσωπος τυπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος δηλωσε σήμερα ότι το θεμα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά το πλαίσιο στο οποιο συγκροτείται η επιτροπή. Το ΚΚΕ σχολίασε πως η επιτροπή φαινεται ότι έχει ως βασική της αποστολή να «τεκμηριώσει» το προαποφασισμένο πόρισμα περιορίζοντάς το σε ένα ανθρώπινο λάθος.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Hellenic train, ενώ αναμένεται να έχει συνταντήσεις με όλους τους εποπτευόμενους φορείς που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό έργο.

Πριν από λόγο έγινε γνωστό ότι δεν θα αναλάβει καθήκοντα στην επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη ο καθηγητής Θανάσης Ζηλιασκόπουλος. Την απόφασή του γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω δήλωσής του.

Στη θέση του κ. Ζηλιασκόπουλου τοποθετείται ο κ. Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη ΕΡΤ

Τέμπη – Χρ. Γκλαβόπουλος: Τα δυο κρίσιμα ερωτήματα για την τραγωδία – Τι θα δείξουν τα «μαύρα» κουτιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος