Τι συνιστούν οι γιατροί για τα εμβόλια γρίπης και κορονοϊού – Η Ματίνα Παγώνη στην ΕΡΤ

«Έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο του κορονοϊού εδώ και 15 μέρες. Όπως έχουμε πει οι ομάδες υψηλού κινδύνου και αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα να κάνουν το εμβόλιο. Και βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό, αποφασίζει ο καθένας για τον εαυτό του και το μέλλον του» είπε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (11/11) στην ΕΡΤ.

Για τα εμβόλια της γρίπης, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ είπε ότι είχαμε τα εμβόλια της γρίπης τα απλά και έχουμε δύο ενισχυμένα. Όπως εξήγησε τα ενισχυμένα απευθύνονται στους άνω των 64 ετών. Σε περίπτωση που δεν θέλουν να κάνουν το ενισχυμένο, για τους δικούς τους λόγους, μπορούν και αυτοί να κάνουν το απλό.

Για το εμβόλιο γρίπης η κ. Παγώνη είπε ότι αυτές τις μέρες πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε καθώς θέλουμε 15 μέρες για να κάνουμε τα αντισώματα και τον Δεκέμβριο αρχίζουν οι ιώσεις, γρίπες και ο κορονοϊός.
Είναι ένα τετράμηνο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου δύσκολο και πρέπει να είμαστε προφυλαγμένοι, τόνισε.

Η κ. Παγώνη μίλησε για έξαρση της γρίπης μετά τις γιορτές. «Πάντα, Δεκέμβρης Γενάρης, Φλεβάρης είναι μήνες δύσκολοι» είπε και ξεκαθάρισε ότι για να κάνει κάποιος το αντιγριπικό πάει στο φαρμακείο, συνεννοείται με το φαρμακοποιό δίνει το ΑΜΚΑ και το κάνει. Για το ενισχυμένο χρειάζεται και συνεννόηση με τον γιατρό.

Η κ. Παγώνη ανέφερε στη συνέχεια ακόμα ότι ο καιρός ήταν καλός μέχρι τώρα και αυτό βοήθησε αλλά τώρα που χαλάει και θα μπούμε σε εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί χρησιμοποιώντας περισσότερο αντισηπτικά. «Δεν μιλάω για μάσκα, μιλάω για αντισηπτικά» ξεκαθάρισε.

Ακόμα συνέστησε στη νεολαία που θα βγαίνει το χειμώνα, να μην πλησιάζει πολύ τους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους προκειμένου να μην τους μεταφέρει κάποιο μικρόβιο ή ίωση και τέλος για τα σχολεία είπε ότι οι μαθητές να πλένουν καλά τα χέρια τους και να χρησιμοποιούν αντισηπτικά, ενώ οι γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο αν εκείνα δεν αισθάνονται πολύ καλά αλλά να τα κρατάνε σπίτι για δύο τρεις μέρες για προληπτικούς λόγους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος