Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για την οπαδική βία – Η πορεία των ερευνών για τη δολοφονία του Μ. Κατσουρή

Μετά την ανακοίνωση δέσμης μέτρων για την πάταξη της οπαδικής βίας το πρωί ξεκίνησε μια πολύωρη ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα.

Αρχικά έγινε σύσκεψη υπό τον υπουργό Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ενημέρωσε για το νέο πλαίσιο την ηγεσία και τους επιτελείς της αστυνομίας .

Ακολούθησε σύσκεψη υπό τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μάνου Λογοθέτη, με την συμμετοχή – μεταξύ άλλων- και των διευθυντών των περιφερειακών διοικήσεων που εδρεύουν μεγάλες ΠΑΕ και υπάρχουν γήπεδα.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να υποβάλουν όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί προτάσεις που θα πρέπει να περιέχει ο νέος αθλητικός νόμος. Για τον ρόλο της αστυνομίας, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της, καθώς και τα μέσα που πρέπει να της διατεθούν για την εφαρμογή των μέτρων κατά των χούλιγκαν.

Θυμίζουμε ότι ότι καταργούνται οι σύνδεσμοι, ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, περνάει στην Αστυνομία και θα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες ενώ και στον τομέα της πρόληψης έμφαση θα δοθεί στην άντληση πληροφοριών.

Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για την οπαδική βία – Η πορεία των ερευνών για τη δολοφονία του Μ. Κατσουρή
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σε τρία επίπεδα η έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου

Όλα τα τεχνικά μέσα επιστρατεύουν οι αστυνομικές αρχές για να φτάσουν στον δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Mιχάλη Κατσουρή.

Η έρευνα, από την πρώτη στιγμή επικεντρώνεται σε 3 επίπεδα. DNA, οπτικό υλικό και κινητά τηλέφωνα. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκεται σε εξέλιξη η αντιπαραβολή του γενετικού υλικού των συλληφθέντων με τα ευρήματα στο σημείο των συμπλοκών.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και το οπτικό υλικό από τα επεισόδια και τα στιγμιότυπα με τον 29χρονο Μιχάλη όταν τον χτυπούν με τα ρόπαλα και οι τελευταίες στιγμές στο περίπτερο.

Κομβικής σημασίας θεωρούνται τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων. Οι αστυνομικοί μετά την σχετική άδεια από τις δικαστικές αρχές για άρση του απορρήτου θα επιχειρήσουν να ανασύρουν δεδομένα.

Ίσως κάποιος να έχει καταγράψει με το κινητό του το στιγμιότυπο με το μαχαίρωμα και τον δράστη της δολοφονίας.

Επίσης θα αναζητηθεί οπτικό υλικό και από σημεία που δεν «βλέπουν» οι κάμερες ασφαλείας τα λεγόμενα «τυφλά» σημεία.

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος