Τι προβλέπει η συμφωνία ανάμεσα σε ΟΝΕΧ και Fincantieri για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Array

Την δημιουργία γραμμής κατασκευής και συντήρησης κορβετών, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία και άμυνα προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της Fincantieri, Πιερομπέρτο Φολγκιέρο και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX Shipyards & Technologies Group, Πάνος Ξενοκώστας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, εκτός από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση, το παρών στην τελετή υπογραφής έδωσαν η πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, Πατρίτσια Φαλσινέλι και ο General Manager Naval Vessels Division της Fincantieri S.p.A. κ. Ντάριο Ντέστε.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προβλέπει:

➢ Την κατασκευή 2+1 τελευταίας τεχνολογίας και υψηλών προδιαγραφών κορβετών στα Ναυπηγεία Onex Elefsis και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, βελτιώσεις, τεχνογνωσία & μεταφορά τεχνολογίας, εξοπλισμού, που υπολογίζεται περίπου στα 80 εκατομμύρια ευρώ

➢ την δημιουργία 2.500 νέων θέσεων εργασίας στη ναυπηγική βιομηχανία

➢ την συνεργασία με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Ελληνική οικονομία και άμυνα, ενώ ενισχύει την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας των δύο ομίλων σε μελλοντικά προγράμματα κατασκευής πολεμικών και εμπορικών πλοίων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΟΝΕΧ και της Fincantieri είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την ελληνική οικονομία καθόσον, εφόσον υλοποιηθεί αυτή η συνεργασία, με τη μεταφορά τεχνογνωσίας στα ελληνικά ναυπηγεία στην Ελευσίνα, θα αποκτήσουν δυνατότητες που ποτέ δεν είχαν στο παρελθόν.

Ασφαλώς και η σημερινή υπογραφή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της διαδικασίας για το πρόγραμμα των κορβετών που θα είναι μια απόφαση που θα λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζοντας συνολικά, με ισότιμο τρόπο, όλες τις κατατεθειμένες προτάσεις.

Όμως, το σημερινό μνημόνιο εξασφαλίζει ότι τα ναυπηγεία Ελευσίνας μπορούν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες και να παραδώσουν το σχετικό πρόγραμμα, εάν και εφόσον επιλεγούν από το Πολεμικό Ναυτικό.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή υπογραφή δείχνει το ισχυρό ενδιαφέρον ενός τεραστίου παγκοσμίως ναυπηγικού ομίλου για την Ελλάδα.

Πολύ τιμητικό για την ελληνική οικονομία, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και ψήφος εμπιστοσύνης στην ΟΝΕΧ. Θερμά συγχαρητήρια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος