Τι περιλαμβάνει η ψηφιακή μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ

Σύνοψη
  • Ο ΕΟΠΥΥ έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και την ψηφιακή μεταρρύθμιση, με στόχο να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας που υπηρετεί και εξυπηρετεί τους ασθενείς

Ο ΕΟΠΥΥ έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και την ψηφιακή μεταρρύθμιση, με στόχο να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας που υπηρετεί και εξυπηρετεί τους ασθενείς.

Κατά την τοποθέτησή της, στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επένδυση στην «Ιατρική Ακριβείας», η οποία, μέσω της βελτιστοποίησης της επιλογής θεραπείας με βάση το ατομικό προφίλ του ασθενούς, ενισχύει την αποτελεσματικότητα των θεραπειών, ενώ με την ανάπτυξη ψηφιακών πλατφορμών ο ΕΟΠΥΥ διασφαλίζει τη διαφάνεια και έχει πλήρη εικόνα της εφοδιαστικής αλυσίδας φαρμακευτικών προϊόντων.

Συνεχίζοντας στο κεφάλαιο της ψηφιακής μετάβασης, υπογράμμισε τη σημασία των ψηφιακών εργαλείων που επιτρέπουν την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των φαρμακευτικών δαπανών και την ανάπτυξη δεικτών μέτρησης απόδοσης, επιτρέποντας έγκαιρες παρεμβάσεις, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Η καινοτομία αναλύθηκε, πέραν της ψηφιακής χρήσης και ως τρόπος σκέψης, κουλτούρας και λειτουργίας του Οργανισμού, καθώς δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην επένδυση για την κατάρτιση και την ανάπτυξη ικανοτήτων των ανθρώπων του ΕΟΠΥΥ.

«Η ψηφιακή καινοτομία, σε συνέργεια με το δομικό εκσυγχρονισμό του Οργανισμού, επιστρατεύονται για την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών και είναι εργαλεία αποτελεσματικής διαχείρισης. Στόχος μας είναι ο ΕΟΠΥΥ, ως πυλώνας του ΕΣΥ, να διευρύνει την προσβασιμότητα των υπηρεσιών, να αναβαθμίζει την ποιότητα της δημόσιας υγείας, να ενισχύει τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ, πάντα υπέρ του πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καρποδίνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος