Τη μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά ανακοίνωσε ο Τσιάρας

Τη μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά , ένα αίτημα τριών και πλέον δεκαετιών , ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Τσιάρας αναρτήθηκε  ήδη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν όλες τα Δικαστήρια και οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Πειραιά. Το  κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά  θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της δικαιοσύνης και, συνεπώς. Εξάλλου, η συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα κτίριο θα  συμβάλλει στη δημιουργία ενός νέου πόλου, τόσο από χωροταξική όσο και από οικονομική άποψη, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η βιώσιμη επιχειρηματικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Τέλος, το νέο δικαστικό μέγαρο θα καλύπτει όλες τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ενεργειακές του απαιτήσεις και να μειωθεί το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Το ζήτημα της στέγασης των δικαστηρίων και δικαστικών υπηρεσιών επανέρχεται συχνά στο προσκήνιο εδώ και πολλά χρόνια και ενώ στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες για τη μεταστέγαση  τους σε  διαφορετικά κτίρια ,καμία  από αυτές δεν καρποφόρησε με αποτέλεσμα η κατάσταση στα δικαστήρια να χειροτερεύει διαρκώς καθώς η πάροδος του χρόνου επέτεινε ακόμη περισσότερο τις ανεπάρκειες των κτιρίων όπου στεγάζονται τα δικαστήρια.

Μετά από σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, δημοτική αρχή) και με την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο μπορούσε να συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, όπως ανακοίνωσε ο  Υπουργός Δικαιοσύνης ,αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενός κτιρίου 30.000 περίπου τ.μ. ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος