Τι ερευνούν οι ιατροδικαστές για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα (video)

Η υπόθεση των  θανάτων των τριών παιδιών Πάτρα  έχει αρκετά γκρίζα σημεία και οι Αρχές  αναζητούν τι έχει φταίξει  ενώ ακούγονται και  διάφορα ενδεχόμενα  σενάρια περί εκταφής, τα οποία χαρακτηρίζονται από την ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων «πρόωρα» καθώς προηγείται μια σειρά διαδικασιών και εξετάσεων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Λέων αναγνώρισε ότι  υπάρχει ένα πλούσιο υλικό για τις προανακριτικές αρχές και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα  φέρουν την υπόθεση εις πέρας οι έμπειροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχουν  αναλάβει.

Αυτό το οποίο ακούγεται για την εκταφή είναι θα έλεγα κάτι ιδιαίτερα  πρόωρο με την έννοια  ότι έχουμε εξέλιξη μία τρίτη διαδικασία δηλαδή  αυτής της ιατροδικαστικής διερεύνησης του τρίτου θανάτου και αναμένουμε να μας δώσει σημαντικά αποτελέσματα.

Αναμένουμε  επίσης τοξικολογικές εξετάσεις, ιστολογικές εξετάσεις και πιθανά να επανελεγχθούν και γενικά τα δείγματα. Αυτό  σημαίνει ότι περιμένουμε μια πληθώρα  πληροφοριών τις οποίες θα αξιολογήσει ο ιατροδικαστής, θα παραδώσει στις αρχές και από εκεί και πέρα εάν απαιτηθεί είτε εκταφή της συγκεκριμένης σορού είτε των προηγούμενων σορών, προφανώς και επιστημονικά υπάρχει μία τέτοια δυνατότητα.

Ο κ. Λέων επισήμανε ότι εάν στο τρίτο παιδί  βρεθεί  μία σαφή παθολογική αιτία θανάτου προφανώς αποδυναμώνεται το σενάριο το να συνδεθούν οι θάνατοι μεταξύ τους και μιλάμε για μία εξαιρετικά δυσάρεστη στατιστική.

Ίσως πραγματικά μοναδικό φαινόμενο, τουλάχιστον στην Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Λέων, μία οικογένεια να χάνει τρία παιδιά από διαφορετικά παθολογικά αίτια, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θα υπήρχε μια εξήγηση εάν υπήρχε μια κοινή  γενετική προδιάθεση και για τα τρία παιδιά.

Εδώ απ’ ότι φαίνεται  συμπλήρωσε, έχουμε ανεξάρτητες αιτίες και επίσης έχουμε τη δήλωση του θεράποντος ιατρού που έκανε γενετικό έλεγχο και δεν προέκυψε κάτι.

Όλα όμως είναι υπό διερεύνηση για τον τρίτο θάνατο όποτε αρκεί να περιμένουμε.

Είμαι σίγουρός έχουν ληφθεί εκείνα τα δείγματα τα βιολογικά κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής τα οποία είναι ικανά να δώσουμε απαντήσεις σε πάρα πολλά ερωτήματα. Έχουν ληφθεί και ιστοί και βιολογικά υγρά.

Νομίζω ότι αυτά είναι ικανά να μας δώσουν πλήρως την εικόνα του θανάτου της αιτίας και του μηχανισμού του θανάτου του τρίτου παιδιού.

Από την εμπειρία του ο κ. Λέων εκτιμά ότι το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από την νεκροψία νεκροτομή δηλαδή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να υπάρχει το σύνολο των εξετάσεων, και να διαλευκανθεί  η υπόθεση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος