Τι δήλωσε ο Β. Κικίλιας για την κατάσταση των τραυματιών από τις πυρκαγιές – Εκκενώθηκε γηροκομείο στον Αγ. Στέφανο (video)

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετέβη, σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των εγκαυματιών από τις πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Δροσοπηγή, Αφίδνες και Βόρειο Εύβοια.

«Από όλες τις περιοχές της Αττικής έχουμε διακομίσει με το ΕΚΑΒ εννέα (9) περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πέντε (5) εγκαυματίες, έναν τραυματία και τρεις συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, από τη Βόρεια Εύβοια έχουμε διακομίσει πέντε (5) τραυματίες στο κέντρο υγείας Ιστιαίας. Εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, οι συγκεκριμένοι τραυματίες θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λαμίας. Επίσης, από χθες στις 03.30 τα ξημερώματα ξεκινήσαμε την εκκένωση του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο με 47 συμπολίτες μας οι οποίοι είναι κατάκοιτοι και μεταφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και στο Ελπίς», δήλωσε στις κάμερες ο κ. Κικίλιας.

«Ήρθα στο ΚΑΤ για να δω τους εγκαυματίες εθελοντές πυροσβέστες μας. Να ενημερωθώ για την κατάσταση της υγείας τους και στη συνέχεια να ενημερώσω για την κατάσταση τον πρωθυπουργό», είπε κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας.

Σε ΕΚΑΒ, ΚΑΤ και Σισμανόγλειο ο Β. Κοντοζαμάνης

Στo μεταξύ, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Σισμανόγλειο μετέβη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τα δύο νοσοκομεία έχουν τεθεί, μαζί με άλλες δομές υγείας, σε αυξημένη ετοιμότητα. Στο ΕΚΑΒ ο κ. Κοντοζαμάνης ενημερώθηκε από τη διοίκηση και στελέχη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για την κατάσταση που επικρατεί και για το επιχειρησιακό σχέδιο που αφορά στην ανάπτυξη των κινητών μονάδων του Κέντρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα περιστατικά τα οποία, λόγω των πυρκαγιών, χρήζουν βοήθειας, τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και στα υπόλοιπα σημεία της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το νοσοκομείο Σισμανόγλειο, το οποίο έχει τεθεί εκτάκτως σε εφημερία για την αντιμετώπιση περιστατικών αναπνευστικών προβλημάτων, τα οποία σχετίζονται με τις πυρκαγιές. Ο κ. Κοντοζαμάνης συναντήθηκε με το νοσηλευτικό προσωπικό και ενημερώθηκε για την ετοιμότητα του νοσοκομείου από τον υποδιοικητή του Ιω. Ευθυμιάδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος