Τι δήλωσε ο Γ. Αμυράς για τον Πηνειό, την κλιματική κρίση και τα αντιπλημμυρικά έργα στα καμένα (video)

«Ο Πηνειός παρουσιάζει στοιχεία ερημοποίησης. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα» εδώ και πενήντα χρόνια παραδέχθηκε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος εξήγγειλε τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος με τη διαχείριση των υδάτων στη χώρα μας.

«Στο υπουργείο Περιβάλλοντος κάναμε σχέδια διαχείρισης για όλα τα υδατικά διαμερίσματα της χώρας. Θα καλέσουμε την περιφέρεια, τους τοπικούς φορείς, τους επιστημονικούς φορείς για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Αμυράς.

«Οι ανεξέλεγκτες λήψεις νερού φταίνε για την κατάσταση στον Πηνείο. Με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα βρούμε τρόπους να γίνεται ορθολογική χρήση του νερού όταν πρόκειται για την άρδευση καλλιεργειών. Υπάρχουν πολλές γεωτρήσεις ανεξέλεγκτες, αδήλωτες, παράνομες. Υπάρχει μια γκρίζα κατάσταση στη διαχείριση των νερών σε όλη τη χώρα», είπε ο κ. Αμυράς.

Τη ζοφερή κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια λόγω της επερχόμενης κλιματικής κρίσης περιέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος. «Η αντανάκλαση στα υδατικά αποθέματα, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως είναι αυτή που λέτε. Πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση των υδάτων και πάνω από όλα πώς θα τα διαχειρίζονται χωρίς να φεύγουν στη θάλασσα. Αν κάθε τοπική κοινωνία δεν παίξει ρόλο δεν μπορούμε να μιλάμε για άμεση λύση».

Τα συνεργεία δουλεύουν αδιάκοπα

Αναφερόμενος στα αντιδιαβρωτικά έργα που απαιτούνται στις πυρόπληκτες περιοχές ο κ. Αμυράς επισήμανε την ανάγκη επιτάχυνσής τους. «Ξεκινάμε άμεσα για να κάνουμε τα πρώτα αντιδιαβρωτικά έργα με υλικά από τα καμένα. Μετά, πάμε στα βαριά αντιπλημμυρικά έργα. Ο χρόνος είναι πολύ στενός, αλλά προχωράμε άμεσα στα έργα όπου θα δουλέψουν οι ντόπιοι για να ενισχύσουμε και το εισόδημα τους. Θέλουμε να προλάβουμε τις βροχές. Απευθείας θα δοθούν οι εργασίες από τα αρμόδια υπουργεία προς τους δασικούς συνεταιρισμούς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος