Τη Δευτέρα 28/6 η προσωρινή απόφαση για την επιμέλεια της κορούλας της Καρολαϊν (video)

Το μέλλον της ενός έτους κορούλας της δολοφονημένης Καρολαϊν κρίνεται σε πρώτη φάση τη Δευτέρα 27/6, καθώς ανακοινώνεται η προσωρινή εισαγγελική απόφαση για την επιμέλεια της. Η οικογένεια του καθ` ομολογίαν συζυγοκτόνου έχει ζητήσει συνεπιμέλεια.

Με εισαγγελική διάταξη θα δίνεται η επιμέλεια είτε σε μία από τις δύο οικογένειες με δικαίωμα επισκέψεων στην άλλη πλευρά, είτε και στις δύο από κοινού.

«Μέσα σε 90 ημέρες είναι υποχρεωμένο το δικαστήριο να εκδώσει οριστική απόφαση για το ποιος θα μεγαλώσει το παιδί και λέω επίτηδες μεγαλώσει», αναφέρει ο δικηγόρος Ηλίας Σιδέρης.

Η οικογένεια της Καρολάιν ζητά την αποκλειστική επιμέλεια του μωρού. Από την άλλη η οικογένεια του καθ` ομολογίαν συζυγοκτόνου ζητά την από κοινού επιμέλεια του παιδιού και συγκεκριμένα να διαμένει μαζί τους από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο και τους υπόλοιπους μήνες να μετακινείται στην Αλόννησο.

Η Άννα Κανδαράκη, Κλινική ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνει: «Ένα παιδί σε αυτή την ηλικία χρειάζεται να υποκαταστήσει το μητρικό πρότυπο, σημαίνει ότι χρειάζεται ένα πρόσωπο αναφοράς που πρέπει να χτίσει, να επουλώσει τα τραύματα των βίαιων αποχωρισμών».

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του δικηγόρου της οικογένειας της Καρολάιν ότι ο κατηγορούμενος, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της γυναίκας του και ενώ υποκρινόταν ακόμη τον τραγικό σύζυγο, ζήτησε από τη μητέρα της Καρολάιν να καλύψει τα έξοδα της κηδείας. Όπως δήλωσε ο Θανάσης Χαμανής: «Την πήγε και πλήρωσε το φέρετρο και τη μεταφορά. Αυτός είναι ο άνθρωπος. Ήταν στην Αθήνα και πήγε η Σουζάνα πλήρωσε τη μεταφορά, πλήρωσε και το φέρετρο. Αδιανόητα πράγματα».

Στα αποκλειστικά πλάνα της ΕΡΤ φαίνεται ο 33χρονος στο διάδρομο της 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. Μόλις έχει τελειώσει το τηλεφώνημά του. Ο κατηγορούμενος μοιράζεται το κελί με ακόμα τρεις κρατούμενους.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος