Τι απαντούν οι ειδικοί για τον εμβολιασμό των παιδιών (video)

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 – 15 ετών συζήτησαν στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας και ο συνταγματολόγος, Σπύρος Βλαχόπουλος.

Ο κ. Νταλούκας επεσήμανε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να διευκρινιστεί στον κόσμο κατά πόσο είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας σε συνδυασμό με την απόλυτη ασφάλεια των εμβολίων. Ο ειδικός υπογράμμισε πως είναι προτιμότερο να εμβολιασθούν, παρά να νοσήσουν, καθώς οι κίνδυνοι εάν προσβληθεί κάποιος από κορονοϊό μπορεί να αποδειχθούν μεγαλύτεροι. Ωστόσο πρέπει να ακολουθηθεί μια διαφορετική διαδικασία εμβολιασμού, στην οποία είναι σημαντική και η συμβολή των παιδιάτρων. Μάλιστα, με επιστολή που κατέθεσε η ένωση στον κ. Θεμιστοκλέους αυτό ακριβώς ζητά.

Πάνω στο ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο κ. Βλαχόπουλος λέγοντας πως, «μέχρι τώρα υπάρχει νομολογία σε διεθνές και εθνικό επίπεδο δικαστηρίων ότι κατ’ αρχήν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του ανθρώπου. Άρα σε επίπεδο αρχής είναι συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ωστόσο, υπάρχουν όρια. Για να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός θα πρέπει να αποδειχθεί από τα πορίσματα των επιστημόνων ότι πράγματι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός αυτής της ευαίσθητης ηλικιακής ομάδας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος