Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Μελενίκου 35, πάνω από τη Ροτόντα.
Ο καπνός και οι φλόγες έχουν περιοριστεί σημαντικά, ενώ οι πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ρίχνοντας νερό στο εσωτερικό του κτιρίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λίας Χριστάρας, δεν έχει εντοπιστεί κάποιο άτομο μέσα στο κτίριο. Ωστόσο, ο έλεγχος θα γίνει μετά την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, όταν οι πυροσβέστες μπορέσουν να μπουν στο εσωτερικό και να ερευνήσουν τους χώρους.
Στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Το κτίριο βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, ανάμεσα σε πολυκατοικίες, γεγονός που είχε προκαλέσει ανησυχία για το ενδεχόμενο επέκτασης της φωτιάς.
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται. Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν από το σημείο, πρόκειται για εγκαταλελειμμένο κτίριο στο οποίο έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν αντίστοιχα περιστατικά πυρκαγιάς. Όπως αναφέρθηκε, στο εσωτερικό του βρίσκουν κατά καιρούς καταφύγιο άτομα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο μέχρι την πλήρη κατάσβεση και την ολοκλήρωση του ελέγχου του κτιρίου.
Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος