Θεσσαλία – πλημμύρες: Αποστολών συνέχεια σε πλημμυροπαθή σχολεία τεσσάρων πόλεων από το Ίδρυμα Χατζηγάκη

Αποστολές σε επιπλέον επτά πλημμηροπαθείς σχολικές μονάδες σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα πραγματοποίησε το Ίδρυμα Χατζηγάκη, μέσα από μία στρατηγική συνεργασία που υλοποιεί με μεγάλη εταιρεία πληροφορικής.

Ειδικότερα, το Ίδρυμα Χατζηγάκη στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας στήριξης των πληγέντων στην Θεσσαλία που διενεργεί από τον Σεπτέμβριο 2023, ολοκλήρωσε την 2 η φάση των αποστολών στήριξης σχολικών μονάδων.

Μέσα από το Πρόγραμμα «Μαζί για το Σχολείο» ακόμα 7 σχολικές μονάδες έλαβαν τεχνολογικό εξοπλισμό, βιβλία και έπιπλα.

Το πρόγραμμα έχει φτάσει σε 29 σχολεία μέχρι στιγμής με συνολικό αριθμό ωφελούμενων μαθητών να ξεπερνά πλέον τους 1.800 σε διαφορετικές πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Πριν από λίγες ημέρες, η ομάδα του Ιδρύματος ταξίδεψε σε 7 περιοχές για τις παραδόσεις σε ακόμα 7 σχολικές μονάδες σε Βόλο, Λάρισα (Γιάννουλη, Φάρσαλα) Τρίκαλα (Βαλτινό, Κρίνη, Φαρκαδόνα), Καρδίτσα (Σοφάδες). Στις αποστολές, ακολούθησαν μέλη του Δ.Σ. η Γ.Γ., Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προγραμμάτων, κ. Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, η οποία συντονίζει από την αρχή της εκστρατείας το Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο, η Υπεύθυνη Εσωτερικών Υποθέσεων του Ιδρύματος, κ. Αντωνία Ξιφαρά καθώς και από την ομάδα της εταιρείας πλήροφορικές, κλιμάκιο στελεχών.

H Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, Γενική Γραμματέας στο Δ.Σ. του Ιδρύματος και Υπεύθυνη Προγραμμάτων- Επικοινωνίας υπογράμμισε: «Το Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο, εδώ και 12 χρόνια στηρίζει σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα με έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση σε βασικό εξοπλισμό, υλικό, βιβλία και εργαλεία απαραίτητα για να κάνουν το εκπαιδευτικό ταξίδι των παιδιών πιο ισορροπημένο, πιο πολύχρωμο, πιο σφαιρικό. Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φθινοπώρου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενδελεχή σκιαγράφηση αναγκών στις σχολικές μονάδες που επλήγησαν ή κλήθηκαν να συστεγάσουν άλλα σχολεία που κρίθηκαν μη-λειτουργικά. Ολοκληρώσαμε αισίως παραδόσεις σε 29 σχολικές μονάδες σε όλη την Θεσσαλία με την πολύτιμη υποστήριξη και της εταιρείας πληροφορικής».

Πρόγραμμα «Μαζί για το Σχολείο»

Υλοποιείται από το 2012 με στόχους:

α) την πολύπλευρη στήριξη σχολικών μονάδων και

β) την έμπρακτη άμβλυνση κοινωνικών ανισοτήτων για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες, καλύπτοντας ανάγκες σε
τεχνολογικό εξοπλισμό, έπιπλα, βιβλία, παιχνίδια, αναλώσιμα κ.α.

Το πρόγραμμα έχει ταξιδέψει σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, από τον Διδυμότειχο, το Ωραίο Ξάνθης και το Ανθηρό Καρδίτσας μέχρι το ακριτικό Καστελλόριζο, το Αγαθονήσι και τους Λειψούς και συνεχίζει. Για το 2023-2024, μετά από τις τραγικές συνέπειες των φυσικών καταστροφών που έλαβαν χώρα στον Έβρο (πυρόπληκτες κοινότητες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2023) και στην Θεσσαλία (πλημμυροπαθείς κοινότητες από την κακοκαιρία Daniel τον Σεπτέμβριο 2023) το προγραμμα εστίασε εκτάκτως στην ολιστική στήριξη σχολικών μονάδων που επλήγησαν με συνολικό αριθμό 37 ωφελούμενες σχολικές μονάδες και πάνω από 2.500 ωφελούμενους μαθητές-μαθήτριες.

Θεσσαλία – πλημμύρες: Αποστολών συνέχεια σε πλημμυροπαθή σχολεία τεσσάρων πόλεων από το Ίδρυμα Χατζηγάκη

Ίδρυμα Χατζηγάκη

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του
2008, αποτελώντας το όραμα του δικηγόρου και λογοτέχνη Παναγιώτη Χρ. Χατζηγάκη.

Στους καταστατικούς σκοπούς του περιλαμβάνονται κοινωφελείς, πολιτιστικές δράσεις και βιωματικά προγράμματα με έμφαση στην παιδεία, την αλληλεγγύη, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Ξεκίνησε επίσημα την δράση του τον Φεβρουάριο του 2012.

Στηριζόμενο στις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου και Συνιδρυτή, Δρ. Στέλιου Μ. Χατζηγάκη, στα δέκα χρόνια ενεργούς πορείας του, το Ίδρυμα Χατζηγάκη έχει υλοποιήσει προγράμματα (Παιδεία & Περιβάλλον, Μαζί για το Σχολείο, Πακέτα Αγάπης, Αποστολές Στήριξης) έχει διοργανώσει συνέδρια και διαλέξεις, έχει απονείμει βραβεία και υποτροφίες σε μαθητές, έχει υποστηρίξει την έρευνα και την ιστορία κι έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες δωρεές σε κοινωνικές δομές, οργανισμούς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος