Θερμικό drone καταγράφει τις θερμοκρασίες στην Αθήνα (video)

Ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία παρουσίασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Σπύρος Ντάφης, μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου, μετά από την καταγραφή των θερμοκρασιών σε περιοχές της Αθήνας, με χρήση drone.

Όπως δήλωσε: «Στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων με εθνική χρηματοδότηση, πραγματοποιούμε τόσο με επίγεια συστήματα, όσο με θερμικές κάμερες και με την υποστήριξη δορυφορικών μετρήσεων για να χαρτογραφήσουμε τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα εντός των πόλεων και κυρίως της Αθήνας.

Η βλάστηση μέσω της εξάτμισης εξαιτίας της μικρής διαπνοής, διατηρεί τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα, ενώ άλλα υλικά έχουν μικρή ανακλαστικότητα όπως η άσφαλτος, το τσιμέντο. Ακόμα και 70 βαθμούς μπορεί να φτάσει η θερμοκρασία το μεσημέρι στο οδόστρωμα.

Οι θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών Κελσίου εμφανίζονται σε λαμαρίνες, σε διάφορες οροφές με σκούρες επιφάνειες. Είχαμε θερμοκρασίες και κοντά στους 100 βαθμούς Κελσίου. Όπου υπάρχει πράσινο βλέπουμε πως αυτόματα κατεβαίνει το θερμικό αποτύπωμα. Βλέπετε πόσο σημαντικό είναι το πράσινο εντός των πόλεων. Επηρεάζει και τις γύρω γειτονικές περιοχές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος