Θεοδωρίδου: Συνεχείς οι προσπάθειές μας να πειστούν οι ανεμβολίαστοι – Πολλές οι έγκυες μεταξύ τους, εκτίθενται σε κίνδυνο (video)

«Συνεχείς οι προσπάθειες να πειστούν οι ανεμβολίαστοι. Ας ελπίσουμε ότι ο φόβος της πραγματικότητας που ζούμε θα βοηθήσει ώστε να μεταπειστούν πολλοί διστακτικοί», επισήμανε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, από το υπουργείο Υγείας, εκ μέρους της αρμόδιας επιτροπής.

Η ίδια σημείωσε ότι μεταξύ των ανεμβολίαστων περιλαμβάνονται πολλές έγκυες γυναίκες που λόγω, όπως είπε, πλημελούς ίσως πληροφόρησης ακόμα και από τους γιατρούς τους, εκθέτουν τους εαυτούς τους και το κυοφορούμενο παιδί τους σε κίνδυνο.

«Τα εμβόλια είναι ανοσογόνα, ασφαλή ακόμα και για εμβολιασμό στο Α’ τρίμηνο. Τα δε αντισώματα που μεταβιβάζονται προστατεύουν και το νεογνό. Η ενημέρωση της εγκύου από τον γυναικολόγο τον οποίο εμπιστεύεται, πρέπει να είναι σαφής με πλήρη αναφορά των κινδύνων. Οι έγκυες πρέπει να ρωτούν και να παίρνουν απαντήσεις, αναλόγως των συστάσεων που τους γίνονται», είπε ακόμα.

8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι μέχρι σήμερα 8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό. Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε τα σημαντικά οφέλη, λόγω της αποφυγής σοβαρής νόσησης και θάνατο.

Όμως, όπως είπε, παρατηρείται αναβολή για την τρίτη δόση, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι έχουν αντισώματα και τόνισε ότι τα τεστ αντισωμάτων αρκετές φορές παραπλανούν.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος