Ενδημικός ιός ο κορονοϊός, θα παραμείνει όπως η γρίπη – Εμβόλιο κάθε χρόνο (video)

Μοιάζει ότι ο κορονοϊός θα παραμείνει μαζί μας, όπως αυτός της γρίπης, θα είναι δηλαδή ακόμη άλλος ένας ενδημικός ιός του αναπνευστικού, δήλωσε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημερωση για την εξέλιξη της πανδημίας και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Η ίδια σημείωσε ότι η αρχική αισιόδοξη άποψη από επιστημονικές μελέτες ότι με τα εμβόλια θα μπορούσε να διακοπεί η διασπορά του ιού μετά από μείωση ή και εξαφάνιση του κορονοϊού, δεν ανταποκρίθηκε στην πραγματικότητα.

Αναφερόμενη στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι αυτά «ανταποκρίθηκαν πλήρως στην πρόληψη της εργαστηριακά τεκμηριωμένης λοίμωξης. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην προστασία από τη σοβαρή νόσο και το θάνατο και αποτελεσματικά και ασφαλή για την παραλλαγή Δέλτα».

«Η εξέλιξη της παραλλαγής Δέλτα έχει οδηγήσει στην διασπορά του ιού και επαναμόλυνση στην κοινότητα, ακομα και σε χώρες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη» είπε ακομα η ίδια.

«Πυλώνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας παραμένει το βασικό σχήμα των δύο δόσεων εμβολίων»

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στη χορήγηση της τρίτης δόσης που στοχεύει στην αύξηση της προστασίας, τονίζοντας ωστόσο: «Ο βασικός πυλώνας παραμένει το σχήμα των δύο δόσεων, ενώ είπε πως η επιτροπή εμβολιασμών μελετά τρίτη δόση και σε άτομα που νόσησαν πριν ή μετά τον εμβολιασμό».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος