Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση (video)

Η φυσική ανοσία συμπληρώνεται από αυτή του εμβολίου, έκανε γνωστό η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών. Σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Οι προβληματισμοί για την προσφερόμενη διάρκεια ανοσίας είχαν ξεκινήσει από την αρχή του εμβολιασμού και σήμερα γνωρίζουμε ότι διαρκεί 6 μήνες, σημείωσε η ίδια, υπενθυμίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού.

Ακόμη, αναφέρθηκε και σε όσους έχουν νοσήσει, λέγοντας ότι η σύσταση των διεθνών οργανισμών είναι η χορήγηση μίας δόσης εμβολίου να γίνεται 6 μήνες μετά τη νόσηση.

Επιπλέον, έκανε λόγο και για τα αποτελέσματα μελέτης, βάσει της οποίας ανεμβολίαστοι που είχαν νοσήσει -διάστημα έως 5 μήνες- είχαν 5,5, φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σε σχέση με τους εμβολιασμένους που δεν είχαν νοσήσει. Ο εμβολιασμός υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση, είπε συγκεκριμένα η κ. Θεοδωρίδου.

Η τρίτη δόση είναι αποτελεσματική στην προστασία από σοβαρές μορφές νόσου σε σύγκριση με άτομα που έλαβαν 2 δόσεις πέντε μήνες πριν, υπογράμμισε η κ. Θεοδωρίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος