Θείος Άλκη στην ΕΡΤ: «Ηρθαν οι δολοφόνοι και δεν έφυγε γιατί δεν ήξερε από αυτά – Ήταν απλώς ο Άρης η ομάδα του» (video)

«Θα συστήνομαι πλέον ως “ο θείος του Άλκη” σε γνωστούς και άγνωστους, για να συνεχιστεί να υπάρχει η μνήμη. Έχουμε κοντόφθαλμη μνήμη. Θα πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι να καθαριστεί αυτό το “καρκίνωμα”. Πώς; Με αυστηροποίηση του νόμου» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο θείος του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη, θύματος της οπαδική βίας στη Θεσσαλονίκη.

«Το παληκάρι μας έφυγε, ότι έγινε – έγινε. Πρέπει να δούμε το μέλλον αυτού του τόπου. Το μέλλον των νέων παιδιών, των οπαδών και όλης της ελληνικής κοινωνίας. Περιμένω κάποια από τα λόγια που άκουσα, του κ. υπουργού, να γίνουν πραγματικότητα και πιστεύω ότι θα γίνουν» είπε ακόμα.

«Κάθισε, πίστεψε ότι θα ανταλλάξουν μερικές κουβέντες, και μέχρι εκεί»

Ο θείος του θύματος μίλησε για τον ίδιο, λέγοντας: «Ο Άλκης ήταν ένα καλοσυνάτο παιδί, που δεν ήταν εγγεγραμμένο σε κανέναν σύλλογο. Ήταν απλώς ο Άρης η ομάδα του. Καθόταν στα σκαλιά της πολυκατοικίας και μιλούσε με τους φίλους του και όταν ήρθαν οι δολοφόνοι δεν σηκώθηκε να φύγει, διότι δεν ήξερε από αυτά τα πράγματα. Κάθισε, πίστεψε ότι θα ανταλλάξουν μερικές κουβέντες, και μέχρι εκεί. Κάθισε, και αυτό ήταν το λάθος του».

«Έφυγε άδικα, αναίτια, ένα νέο παιδί που είχε όνερια και φιλοδοξίες. Τι να πουμε γι’ αυτούς τους γονείς τώρα; Πήγαμε να επιπλώσουμε το σπίτι του, ήταν πρωτοετής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Πλέον όλη τους την αγάπη οι γονείς προσπαθούν να τη δώσουν στην αδερφή του. Αυτό είναι που τους κρατά ζωντανούς. Ο πατέρας είχε το μεγαλείο να πει “θέλω να γίνει ένας φιλικός αγώνας κι εγώ θα καθίσω στις κερδίδες των ΠΑΟΚτζήδων”. Βέβαια για μένα αυτό είναι ουτοπία…», δήλωσε.

«Να είναι αυστηρές οι ποινές. Αν πιάνονται άτομα τα οποία είναι κάποιας ομάδας οπαδοί, να γίνεται υποβιβασμός και να δίδονται μεγάλα χρηματικά ποσά. Έμαθα σήμερα ότι υπάρχουν κάπου 140 – 150 σύλλογοι στην Ελλάδα, από τους οποίους μόνο οι 9 είναι νόμιμοι. Είναι εφαλτήρια με όπλα για να τα παίρνουν και να σκοτώνουν για να κάνουν την πλάκα τους. Δεν είναι κοινωνία αυτή. Κάτι πρέπει να γίνει» υπογράμμισε ακόμα.

Ο θείος του αδικοχαμένου Άλκη εξέφρασε ακόμα την ικανοποίησή του από τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας: «Περιμένω όμως να γίνουν πράξεις, γιάτι μέχρι στιγμής είναι λόγια».

Με αφορμή τη δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, Αλέξη Κούγια ότι ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές, ο θείος του Άλκη αποσαφήνισε ότι, αντιθέτως, οι γονείς του θύματος δεν έχουν δεχθεί.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος